Reşat Yiğiz

30 YIL ÖNCE 16 MAYIS ŞEHİR STADI

Yıl 1988. 16 Mayıs şehir stadının etrafında şimdilerde yıkılmaya yüz tutan Bahçeli evler mahallesindeki Hilal evler konutları var. Statta beton tribünler yeni yapılmış. Zemini toprak olan 16 Mayıs şehir stadına konuk olan dönemin Milli Takımlar Bölge Sorumlusu Muzaffer Akbulut ve Batman Petrolspor eski yöneticisi Necat Güneştan ile birlikte objektiflerimize böyle poz vermişti.

2000’Lİ YILLARDA STAD

Batman Petrolspor’un, Süper lig mücadelesini verdiği 1999-2000 futbol sezonunda ise 16 Mayıs şehir stadının manzarası mükemmeldi. Kapılı ve açık tribününe binlerce seyirci akın ederdi. Kırmızı-beyazlı ekibin o dönemler kaptanı olan Ahmet Demirhan, o atmosferde başarılı maçlara imza atmıştı. İşte o muhteşem atmosferde maçlara çıkan Kırmızı-beyazlı ekibin kaptanı Ahmet ve futbolculardan bir kare.

TP’DE AYAKTA KALAN TESİS

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde, eski Genel Müdürlerden merhum Melih Gencay’ın, adını taşıyan tek spor tesisi olan Kapalı spor salonu Site’de aktif tek salon konumunda. Halen TP’de üniteler arası voleybol ve basket maçlarının oynandığı salon, 1990’lı yılların başında geniş kapsamlı tadilat görmüştü. İşte yıllara direnen TP’deki eski salon.

GERCÜŞ, AMATÖR’ÜN İDDİALI EKİBİYDİ

Batman amatör kümenin bir dönemler iddialı ekiplerinden Gercüşpor, adını BAL ligine yazdırmıştı. Takım kaptanlığını Medeni Dilber ile Bilal Bakay’ın da yer aldığı kadro, Batman amatör kümeye kök söktürmüştü. 1996-97 sezonunda Gercüşspor’un on biri.

Editör: TE Bilişim