Reşat Yiğiz

16 MAYIS’TA BAYRAM ETKİNLİKLERİ

Adını Batman’ın ‘il’ olduğu günden alan 16 Mayıs şehir stadı, 1986 Yılından beri resmi müsabakalara ‘merhaba’ dedi. Batman’ın profesyonel takımlarının, şampiyonluk ve play-off heyecanını yaşadığı 16 Mayıs şehir stadı aynı zamanda resmi bayram kutlamalarının yapıldığı adresti. İşte 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı etkinliklerinin yapıldığı 1991 yılındaki sahadan manzara.

TÜRKİYE PETROLLERİNİN STADI

Türkiye Petrolleri stadı, 1955 yılından beri kentte maçların oynandığı en eski stat. 1986-87 futbol sezonunda 3. Lige ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor’un, profesyonel ligde ilk Teknik Direktörü merhum Uğur Yıldırım’dı. O yıllarda zemini toprak sahada yerli futbolcuların fedakarlıkları dikkat çekiciydi. İşte Yıldırım’ın idman yaptırdığı an, eski Petrolspor’lu Nevzat Fırat’ın bulunduğu kare.

YEŞİLTEPE’NİN İDDİALI KADROSU

Batman amatörünün köklü ekiplerinden Yeşiltepe, 1. Amatör kümede tutundu. Halen Kulüp Başkanlığını Reşat Gülsever’in, yaptığı Yeşil-Kırmızılı ekibin 1995-96 futbol sezonunda kurduğu iddialı takım, kıl payı Batman amatör şampiyonluğunu kaçırmıştı. İşte kaptanlığını Ali’nin yaptığı Yeşiltepe’nin, eski güçlü kadrosu.

PTTSPOR KAPANDI

Bir dönemler PTT ile Telekom iç içe kurumlardı. Telekom, PTT’den ayrılınca eski amatör takım da yeni kuruma kalmıştı. PTTspor, Batman amatör takımının güçlü ekipleri arasındaydı. PTT çalışanlarının desteklediği futbol ekibi, daha sonra Telekom’a devredilmişti. İşte PTTspor’un amatör ligdeki son kadrosu.

Editör: TE Bilişim