UNUTULMAYAN MAÇ
Dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü merhum Gaffar Okan’ın Süper Lig’e çıkardığı komşu il Diyarbarbakır ekibi, Batman Petrolspor ile kıyasıya çekişiyordu. 1998-99 Futbol sezonunda Süper Lig’e göz kırpan Diyarbakır, Batman 16 Mayıs şehir stadına konuk olmuştu. Maçı konuk ekip, 2-1’lik skorla kazanmıştı. İşte o maçtan bir estantane.

BELEDİYENİN TRANSFERLERİ
Teknik Direktörlüğünü Fatih Zambak’ın yaptığı Batman Belediyespor, 1995-96 futbol sezonunda mücadele ettiği 2. Lig’de tutunamamıştı. Turuncu-mavili ekibin transfer ettiği futbolcular Metin, İsmail, Zafer (Ayaktakiler), Erol, kaleci Tolga ve Mehmet.

YEŞİLTEPE, AMATÖRDE KALDI
Batman Amatör kümenin 40 yıllık takımlarından biri de Yeşiltepespor. Kadrosunu her sezon genç futbolculardan oluşturan Yeşiltepe, 90’lı yıllarda tecrübeli futbolculardan oluşan bir ekiple mücadele etmişti. İşte takım kaptanı forvet Ali’nin de aralarında olduğu Yeşiltepe’nin, Aydınkonak semt sahasındaki  bir karesi.

4 KULÜBÜN FORMASINI GİYDİ
Batman Petrolspor’un altyapısında yetişen Selman Gönül, sırasıyla Petrolspor, Bingöl, Karşıyaka ve Demirspor’da da forma giydi. Batman’ın profesyonel temsilcilerinin yanı sıra Bingöl’de de bir süre forma giyen Selman Gönül, aktif futbolu bir süre önce bıraktı. İşte 1997 yılında Selman Gönül’ün Bingöl’de forma giydiği dönemden bir kare.

O’NUN GÖLÜYLE KAZANMIŞTI
Ankara Büyükşehirspor’un 2. Lig’de olduğu sezon, Batman Petrolspor güçlü rakibini Keçiören stadında devirmesini bilmişti. Teknik Direktörlüğünü Malatyalı İsmail Tekin’in yaptığı o dönemde Kırmızı-beyazlılar, altyapısında yetişen Batmanlı Atilla Özaltın’a da şans veriyordu. Ankara Büyükşehir’e attığı golle takımına galibiyeti kazandıran Atilla, uzun süre Petrol’de forma giymişti.

Editör: TE Bilişim