BELEDİYE, GÖZDE EKİPTİ
Kaptanlığını Batmanlı Bekir’in yaptığı Belediyespor, 2. Lig’den düştüğü sezon gençlerden oluşan futbolcularla mücadele etmişti. Petrolspor eski futbolcularından İbrahim, Cengiz ve Karşıyakalı Medeni’nin forma giydiği 1998-99 sezonundaki 11’i, 19 Mayıs semt sahasında bir maç öncesinden bir arada.

PETROL’DE YILDIZLAR GEÇİDİ
Bir dönemler Diyarbakırspor’un başarılı forveti Şehmus, iki sezon formasını giydiği Batman Petrolspor’un gözde futbolcuları arasındaydı. 1997-98 Futbol sezonunda dönemin Teknik Direktörü Kamuran Yavuz’un, Diyarbakırspor’dan ısrarla istediği Şehmus, attığı kritik gollerle Petrol’ün başarısına katkı sunmuştu.

KÖY KÖY SPORU SEVDİRDİ
1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan ve daha sonra komşu il Diyarbakır’a atanan Temel Koçaklar, sporu gençlere sevdirmişti. Dönemin Gençlik Spor Müdürü Abdulkadir Ekmen’le köyleri dolaşıp spor malzemeleri dağıtan Gercüş-Ulaşlı’da gençler tarafından böyle karşılanmıştı.

HER MAÇTA KURBAN KESİLİRDİ
Batman Petrolspor, 2. Lig ve 1. Lig’de mücadele ettiği her maçta kurban kesmeyi gelenek hale getirmişti. Maça çıkmadan kesilen kurbanın kanı, futbolcuların alınlarına sürülürdü. Kurban etleri ise kenar mahallelerdeki dar gelirlilere dağıtılırdı. 1998-99 Sezonunda Petrol’ün bir maçından önce kesilen kurbanın kanını alnına süren Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcuları.

BATMAN’IN KÖKLÜ EKİBİYDİ
Batman’ın amatör kümedeki köklü takımlarından biri de Batmanspor’du. Amatör kümenin iki grupta oynandığı dönemde A grubunda yer alan Batmanspor, ilgisizlikten 1. Kümeden de düşmüştü. Bir dönemler amatörde Petrol, Yeşiltepe ve Gençlerle mücadele eden Batmanspor’un 95-96 sezonundaki ilk 11’i.

Editör: TE Bilişim