Reşat Yiğiz

O MAÇIN KOMİSERİ ARAMIZDA YOK

Batman’ın ‘futbol okul’u olarak bilinen Batman Petrol’ün 90’lı yıllardaki kadrosu daha çok yerli futbolculardan oluşuyordu. 1993-94 futbol sezonunda kaptan Sait Baymaz, Metin Şimşek, kaleci Mahmut ve diğer yerli sporculardan kurulu on birin, konuğu Van DSİspor’du. O maçta ise saha komiseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan merhum Veysi Deniz’di. Gençlik spor teşkilatında yıllarca çalışan Bişar Özgen ile Veysi Deniz, maç öncesinde iki takım arasında objektiflerimize böyle yansımıştı. Gençlik Spor Müdürlüğü’nün sevilen idarecilerinden Veysi Deniz, 2005 yılında Malatya’da bir seminerde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etmişti.

BU KADRO TUTULMUYORDU

Batman Petrol’ün 1998-99 sezonundaki başarılı kadrosu 2. Ligde grubundaki takımların korkulu rüyasıydı. Komşu Siirt’i deplasmanda yenen Kırmızı-beyazlıların o kadrosundaki futbolcular; Veysel, Okan Atalay, Reşit, Devran, Mehmet Kaplan, Servet Soysal, Faris ve Ahmet Demirhan.

BOTAŞ SAHASINDA PETROL

1999-2000 futbol sezonuna kadar aldığı başarılarla adından söz ettiren Batman Petrol’ün, o güçlü kadrosu dağılınca kulüpte çöktü. İsmail Tekin, Kamuran Yavuz ve Levent Arıkdoğan gibi başarılı teknik direktörlerin çalıştırdığı Petrol, zaman zaman idmanlarını TÜPRAŞ ile BOTAŞ tesisleri arasındaki küçük sahada yapardı. İşte o dönemin Petrollü futbolcuları; Faruk, Rıdvan, Devran, Faris, Okan Atalay, Reşit, Serdar, Kerim ve Ahmet Demirhan.

DEMİRSPOR, 3. LİGE ÇIKMIŞTI

Kulüp Başkanlığını Şehmus Demir’in yaptığı Demirspor, Batman’ın dördüncü 3. Lig ekibi olmuştu. Petrol’ün eski futbolcularından Sabahattin ve Mesut’un da forma giydiği Demirspor, Petrol, Belediye ve Karşıyaka’dan sonra Batman’ın dördüncü profesyonel ekibi olmuştu. İşte Demirspor’un, bölgesel amatör ligdeki kadrosundan bir kare.

TELEKOM LİGDE YOK ARTIK

Batman amatör kümeye renk katan Telekomspor, güçlü kadrosuyla Batman amatör şampiyonluğuyla birlikte bölgesel amatör kümede de mücadele etti. Eski futbolculardan Emin Sencar, kaleci Mahmut, Kenan, Şehmus ve Kasım’ın da forma giydiği Telekomspor, Mersin’deki 3. Lig terfi maçlarında başarılı olamayınca Batman amatör kümeden de düşmüştü. İşte Telekom’un başarılı on biri.

Editör: TE Bilişim