Reşat Yiğiz

43 YIL ÖNCESİNDE SİİRT YSE, BATMAN MAÇI

1973-74 Futbol sezonunda Siirt YSE ile Batman Petrolspor arasında Siirt’te oynanan 50. Yıl kupasında ev sahibi ekip, Kırmızı-beyazlı ekibi 3-0’lık skorla devirmişti. Hala maçların oynandığı Siirt Atatürk stadında iki takımın kadrosunda o futbolcuların bazıları şimdi aramızda değil. Ev sahibi Siirt YSE’nin on biri; (soldan sağa) ‘Kaleci gazeteci Fuat, Nezir, Turgay, Muhsin, Faik Babaoğlu, Feridun Yeni, Aydın Göncü, Ceylan Ekinci, Halil Babaoğlu, Erkan ve Memiş Ekinci. Batman Petrol’ün kadrosu ise şu futbolculardan oluşuyordu; “Kaleci Mithat, Şazi, İsmail Baysal, Sacit, (?...), Süleyman Güç, Çetin Turhan, merhum Rasim Baysal, Yunus, Silvanlı Vahit ve Şinasi Bayam.” Petrol’ün kadrosunda bir dönemler yıldızlaşan Rasim Baysal, iki ay önce yakalandığı hastalığa yenik düştü.

FUTBOLSEVER KART!

Uzun yıllar Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde hizmet veren Mustafa Kart, Petrolspor’un 2. Lig ve PTT 1. Lige yükselmesinde gösterdiği çabayla futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Şampiyonluk maçında 16 Mayıs şehir stadının dört bir yanı Kırmızı-beyazlı flamalarla süslenmişti, Kart’ın yüzü gülüyordu. TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay’dan sonra sporu seven ve Petrol’ü başarıdan başarıya koşturan Kart’ın, 16 Mayıs stadında gülümseyen bir karesi.

ATALAY’IN PETROL SEVGİSİ

1997 ila 2000 Yılları arasında görev yaptığı petrol şehrinde Batman Petrolspor’u, Süper ligin kapısına kadar taşıyan dönemin TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay’ın, ‘Petrol’ sevgisi bir başkaydı. Atalay, Kırmızı-beyazlıların şampiyonluk gecesinde teknik heyet ile futbolcuları Kristal Park’ta ağırlamıştı. İşte şampiyonluk gecesinde futbolcuları kutlayan orkestra solisti ve gitaristi Ahmet Yıkın ile Atalay, objektiflerimize böyle yansımıştı.

ALTYAPI KAYNAK’A EMANETTİ

Batman amatör kümede birçok takımda antrenörlük yapan Burhan Kaynak, bir süre de Batman Petrol’ün amatör ekibini çalıştırdı. Amatör kümede birçok genç keşfeden Kaynak, Aydınkonak semt sahası müsabakalara açıldığında, Petrol’ün altyapısının başındaydı.

KÖKLÜ EKİP YEŞİLTEPE!

Batman’ın amatör ekiplerinden biri de Yeşiltepespor. Halen başkanlığını Reşat Gülsever’in yaptığı Kırmızı-beyazlı ekip, kısıtlı imkanlara rağmen yıllardır amatör lige tutunmasını bildi. Aydınkonak semt sahasının açılışında Yeşiltepe’nin başında eski forvet elemanı Ali ve bazı idareciler vardı. İşte Yeşiltepespor’un 90’lılarda gençlerden kurulan kadrosu.

Editör: TE Bilişim