PETROL’ÜN, AYDIN HATIRASI
1986-87 Sezonunda 3.lige ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor, 3.lig terfi maçlarında o dönemlerin güçlü ekiplerine kafa tutmuştu. Fadıl Kayra’nın kaptanlığını yaptığı Batman Petrolspor, Beşiktaş amatör, Orduspor, Altınordu ve İstanbul Kağıthanespor önünde başarılı sonuçlar almıştı. İlk üçte yer alan Petrolspor kendi bileğiyle profesyonel lige çıktığında kadrosu ise şu 11’den oluşuyordu : “İlhan, Ayhan, Nevzat, Halil Ahmet, Veysi (Ayaktakiler). Fadıl, kaleci Zeki, Tarık, Bedrettin ve Mustafa Güç. (Oturanlar)” Bu kadroda Veysi Olgun ile Bedrettin Balcı, geçirdikleri kalp krizi sonucu yaşama veda ettiler.

AMİGO MEHMET’İN
ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Yıllarca Batman Petrolspor’a amigoluk yapan Mehmet Gülsever, Kırmızı-beyazlı ekibin 2. ligde ‘play-off’a kalması üzerine şehir stadını adeta bayram yerine çevirmişti. Şanlıurfa’yı 2-1’lik skorla devirdikten sonra play-off’a kalan Kırmızı-beyazlı futbolcular, taraftarla sahada tur attığında kendinden geçen amigo Gülsever, davulu çaldığında objektiflerimize böyle yansımıştı.

TANJU, PETROLLÜ FUTBOLCULARI KUTLAMIŞTI

2000’de Antalya’da Göztepe maçı öncesinde Marmaris’i yenerek, yarı final oynayan Batman Petrolsporlu futbolcuları kutlayan ünlü futbolcu Tanju Çolak’tı. Kırmızı-beyazlıların soyunma odasına kadar inip Koray ve Emin Tosun’u kutlayan Tanju Çolak, “Play-off’ta beğendiğim ekip Petrolspor’dur. Şans Petrolspor’dan yana olsaydı, Süper ligde olurdu” demişti. İşte Tanju, Koray ve Emin Tosun’la bir arada olduğu kare.

DİLMEN, BATMAN’I UNUTMAMIŞTI

Bir dönemler Vanspor’u çalıştırıp Süper lige çıkaran Teknik Direktörlük de yapan NTV’nin ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’di. Batman Petrolspor’un koyu taraftarı İrfan Rüzgar ve bir grup futbolsever, Van Teknik Direktörü Rıdvan Dilmen’in kafasına geçirdiği ‘Şampiyon Batman Petrolspor’ şapkasıyla objektiflerimize böyle poz vermişti.

TPAO STADINDA SEZON AÇILIŞI

Aydın’da 3.lige katılmayı garantiledikten sonra tesislerinde yeni sezonun hazırlığını yapan Batman Petrolspor’da, 1986-87 futbol sezonunun açılışından bir kare. Kulüp yöneticisi Salih Eren’in kutladığı o dönemin Kırmızı-beyazlı ekibi Nihat Tan, merhum Uğur Yıldırım, Mithat Atalay, Cahit Sönmez, Bedrettin Sütçü, Fadıl Kayra, Zeki Erken, Bedrettin, Ayhan Demirhan ve Abdurrahman Beycur.

Editör: TE Bilişim