Reşat Yiğiz

EMNİYET MÜDÜRÜ BİLET KESİP STADA GİRERDİ

Batman’ın ‘futbol okulu’ olarak bilenen 57 yıllık Petrolspor’un başarılı olduğu 1998-99 futbol sezonunda il yöneticilerinden ciddi destek görürdü. O dönemin Valisi Temel Koçaklar’dan Emniyet Müdürü merhum Öztürk Şimşek’e dek tüm yöneticiler maçlara bilet kesip girerdi. Uzun süre Batman Petrolspor’un gönüllü taraftarlığını üstlenen Eşref Bulut ve arkadaşları, maç öncesinde yöneticilerin giriş kapısında bekler, müsabakayı izlemeye giden il yöneticilerine bilet uzatırdı. İşte taraftar Bulut’un, dönemin Emniyet Müdürü merhum Öztürk’e bilet kestiği sırada korumaları olup biteni şaşkınlıkla izlediği an.

GÖZTEPE’YE YENİLİNCE O EKİP DAĞILDI

Antalya’da süper ligin kapısından dönen Batman Petrolspor, güçlü rakibine yenilince sadece bir üst ligden değil, bulunduğu PTT ligi ile 2. Ligden de düşmüştü. Dönemin TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay’ın Batman’daki görevi sona erince, Kırmızı-beyazlı ekip için de zor bir dönem başlamıştı. TPAO Genel Müdürlüğü, spor bütçesini kısıtlayınca o başarılı ekip güçsüz kadrosuyla 2. Ligden 3. Lige kadar düşmüştü. İşte Antalya’da Göztepe ile final oynayan Kırmızı-beyazlı ekibin o başarılı kadrosu.

AÇIK TRİBÜNDE YER KALMAZDI

Batman Petrolspor’un başarılı olduğu sezonlarda ‘16 Mayıs şehir stadı’nın kapalı bölümü kadar açık tribünde de yer sıkıntısı yaşanırdı. Birçok futbolsever maçları ayakta izlerdi. 2000 Sezonuna kadar her maçını ortalama 10 ila 15 bin arasında futbolseverin izlediği müsabakalarda Batman 16 Mayıs şehir stadının yetersiz kaldığına dikkat çeken dönemin Gençlik ve Spor Müdürü Hamit Kanağı, Batman’a yeni bir stat projesini çizdirmişti. İşte 1999-2000 sezonu öncesinde 16 Mayıs şehir stadının açık tribününden bir kare.

TED’İN BAŞARILI TENİSÇİLERİYDİ

TED Batman Koleji, birçok spor branşında iddialıydı. Beden Eğitimi öğretmeni Salim Özçelik yönetimindeki tenisçiler Diyarbakır, Elazığ, Siirt, Mardin, Tunceli, Muş ve Bitlis’teki turnuvalardan başarıyla çıkmıştı. Başarılı tenisçiler Ürün Bozyiğit, Sider Tangüner, Nergiz Özcan, Emine Kurşun, Esen Tunç, Zeynep Çelik, Serpil Akdağ ve Demet Özbek, Amasya’daki yarı final maçlarından önce objektiflerimize böyle yansımıştı.

16 MAYIS’TA 23 NİSAN

16 Mayıs şehir stadı, futbol müsabakalarının yanı sıra resmi bayram törenlerinde de etkinliklerin adresiydi. 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliklerinin de bir dönemler yapıldığı 16 Mayıs şehir stadında minik öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi. İşte 24 yıl öncesinde miniklerin bayramlarını kutladıkları 16 Mayıs stadından bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim