Reşat Yiğiz

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ
Malatyalı Teknik Direktör İsmail Tekin’in, 103 golle şampiyon yaptığı Batman’ın profesyonel ekibi Petrolspor’da yıldız futbolcular da forma giymişti. Galatasaray’ın altyapısında yetişen Mehmet Ünver, Bitlisli Faruk, Batmanlı Mustafa Zengin ve Enver’in de forma giydiği o kadro gol rekoruyla bir üst lige çıkmıştı. Kırmızı-beyazlıların rekor kırarak çıktığı bir üst ligde rakiplerinin korkulu rüyası olmuştu.

TRT’DE ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ
Batman Petrolspor’un ‘şampiyon’luk öyküsüne tanıklık yapan TSYD İl Temsilcisi ve Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, Kırmızı-beyazlı ekibin şampiyonluk öyküsünü TRT’ye anlatmıştı. 16 Mayıs şehir stadında sezonun son maçında Cizrespor’u 7-1’lik skorla yenerek 2. Lig’e ‘merhaba’ diyen Kırmızı-Beyazlıların başarı öyküsünü Arslan, TRT ekranlarına anlatmıştı.

STAD KOMŞUSU, MALİYE LOJMANLARIYDI
1986-87 Futbol sezonunda resmi müsabakaların oynandığı 16 Mayıs Şehir stadına ilk komşu olanlar Maliye lojmanlarında kalan konut sahipleriydi. Stat zeminin çimlendiği dönemlerde 16 Mayıs şehir stadı, örnek gösteriliyordu. 1996 Yılların başında stadın kapalı bölümü tamamlanınca çevrede de apartman sayısı arttı. İşte Maliye lojmanlarının tamamlandığı 90’lı yıllarda şehir stadının manzarası.

AYDINKONAK’TA AMATÖR MÜSABAKALAR
Batman 16 Mayıs şehir stadına alternatif olarak yapılan Aydınkonak semt sahası ise 1993 yılında tamamlandı. Şimdilerde sentetiğe dönüştürülen Aydınkonak’taki sert zemin, zaman zaman amatör kümedeki takımların tepkisine neden oluyordu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, stadı daha sonra iyileştirdi. Eski sahadaki sert zemin yüzünden onlarca futbolcu sakatlık geçirmişti.

KARŞIYAKA TUTUNAMADI
Batman Amatör kümeden 3. Lig’in yolunu tutan Batman Karşıyaka amatör takımı, profesyonel ligde tutunamayan ekiplerdendi. Uzun süre Başkanlığını Enver Özdemir’in yaptığı Karşıyaka’nın amatördeki ilk ekibi, başarılı maçlar çıkarmıştı. İşte Amatör kümedeki eski Karşıyaka’nın 11’i.

Editör: TE Bilişim