Reşat Yiğiz

MAÇLAR, TOZ-TOPRAK ZEMİNDEYDİ

Eski futbol takımlarında forma giyen futbolcuların güçlü olmalarının bir nedeni de futbol sahalarının toprak zemine sahip oluşuydu. Toprak zeminde oynanan müsabakalar hem çekişli geçerdi hem de futbolcuların güçlü olmasını sağlardı. Batman Belediyespor, şehir stadının çimlendiği 1989 yılında müsabakaların çoğunu TPAO stadında oynamıştı. Muş’un konuk olduğu TPAO stadında Belediye, rakibini 2-0’lık skorla devirmişti. İşte toz-toprakta oynanan TPAO stadından 33 yıl öncesinin bir karesi.

BURASI 16 MAYIS ŞEHİR STADI

1986-87 Futbol sezonunda resmi müsabakaların oynandığı 16 Mayıs şehir stadının zemini 1989 yılına kadar topraktı. Adını Batman’ın ‘il’ gününden alan stadın o tarihlerde kapalı tribünü yoktu. Petrol kentinde futbolun okulu olarak bilinen Petrolspor’un altyapısındaki yıldız ve genç futbolcular, profesyonel takıma yükselebilmek için ter döküyordu. İşte Malatya’da genç Milli Takımlar sorumlusu Muzaffer Özkan ile Teknik Direktör Kadir Gayretli’nin sorumluluğundaki Petrol’de genç futbolcularının da yer aldığı bölge takımının Batman stadındaki hatıra fotoğrafı.

ZAMBAKLI BELEDİYESPOR

1992-93 Futbol sezonunda 2. Lige yeniden ‘merhaba’ dediğinde Turuncu-Mavili ekibin başına Adanalı Teknik Direktör Fatih Zambak getirilmişti. Kaptan Senai, Yusuf, Yılmaz, Mustafa Güç, Seyithan, Ayhan, Burhan ve merhum Polat’ın forma giydiği Belediyespor’un, 16 Mayıs şehir stadındaki sezon açılışındaki karesi.

2. LİGİN GÖZDE EKİBİYDİ

Batman Petrolspor’un 2. Ligdeki başarılı ekibi grubunda engel tanımıyordu. Teknik Direktörlüğünü Kamuran Yavuz’un yaptığı Kırmızı-beyazlıların kadrosu, ‘na mağlup’ unvanına da sahipti. Kaptan Ahmet Demirhan, kaleci Mehmet Talaş, Önder, Servet, Reşit, merhum Fırat, Veysel, Tekin, Günay ve Tolga’dan oluşan mükemmel onbir, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde.

İSTİKRARLI FUTBOLCUYDULAR

Batman Petrolspor’un istikrarlı futbolcularının başında gelen isimler Veysel Özdaş ile Faris Ergün’dü. Kırmızı-beyazlıların başarılı stoperi Veysel ile orta sahanın ele avuca sığmayan ismi Faris, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. İşte komşu il Diyarbakır deplasmanında güçlü rakibini deviren Petrol’lü Faris ve Veysel, o tarihi statta objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim