Reşat Yiğiz

TRİBÜNLERDE KARPUZ SHOW

Petrol kentindeki etkinlikler kadar 16 Mayıs Şehir stadını şenlendiren isim; Belediye emeklisi merhum İsmail Çiçek’ti. Batman’ın futbol takımlarının flama ve bayraklarını kaptığı gibi soluğu 16 Mayıs Şehir stadında alan Çiçek, kapalı tribünde 25-30 kilo ağırlığındaki karpuzu kafasında saatlerce tutar, halay çekerdi. Batman takımlarının başarısı için tribünlerde show yapan Çiçek’i, futbolseverler alkış yağmuruna tutardı. İşte 1998-99 futbol sezonunda kapalı tribünde karpuz show gösterisi yapan merhum Çiçek’in, kapalı tribünde ilgiyle izleyen eski futbolseverlerden eğitimci Hüseyin Akınbay, Hayran Yıldırım ve eğitimci Kerim hocanın da objektiflerimize yansıyan anı.

ULUSOY’A PLAKET

Dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’u, Batman’da konuk eden TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay, Batman’daki futbol takımlarına destek istemişti. 1997-98 sezonunda Batman’a gelen Ulusoy, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü binasında Atalay’ın konuğu olurken, 57 yıllık kulüp Petrolspor’un flaması ve plaketini almıştı. İşte Ulusoy ile Atalay’dan geride kalan bir kare.

2. LİGDE PLAY-OFF SEVİNCİ

Sahasında Şanlıurfa’yı devirdikten sonra süper lig için play-off’u garantileyen Batman Petrolspor’u , 16 Mayıs Şehir stadında binlerce taraftar bağrına basmıştı. Dönemin il yöneticileri ile futbolseverlerin destek verdikleri kırmızı-beyazlı ekip, güçlü kadrosuyla Antalya’ya büyük umutlarla gitmişti ama Göztepe’ye yenilince süper lig hayalleri de gerçekleşmemişti. İşte 16 Mayıs Şehir stadında Urfa’yı yendikten sonra futbolseverlerle o mutluluğu paylaşan Kırmızı-beyazlı ekipteki futbolcuların sevinci görülmeye değerdi.

SELÇUK YULA’NIN BATMAN HATIRASI

Fenerbahçe’nin eski Milli futbolcusu ve spor yorumcusu merhum Selçuk Yula, Fenerbahçe’nin komşu il Siirt’le yaptığı maçı izlemeye gelince ilk adresi Batman olmuştu. Yula, daha sonra geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Eski hava limanı terminalinde karşılanan Sarı-lacivertli ekibe eşlik eden Yula, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYE’NİN ŞAMPİYON KADROSU
3. Ligde ilk şampiyonluğu 1989-90 yılında elde eden Turuncu-mavililer rakip tanımıyordu. Bölge takımlarını bir bir deviren turuncu-mavili ekibin tecrübeli futbolcuları, toprak zeminli sahalarda bile farklı galibiyetlerle adından söz ettiriyordu. İşte Mardin-Kızıltepe deplasmanında rakibini 3-1’lik skorla deviren turuncu-mavili ekibin o unutulmaz onbiri : “Hasan, Şahabettin, merhum Polat, Mehmet Kaya, kaleci Ahmet Ziya, Kemal (Ayaktakiler). Küçük Metin, Senai, Şafii, İsmet ve Sabahattin (Oturanlar).”

Editör: TE Bilişim