Reşat Yiğiz

PETROL, NEREDEN NEREYE!

1986-87 Futbol sezonunda profesyonel lige girdiğinde; tamamen yerli futbolcu kadrosuyla başarıdan başarıya koşan Kırmızı-beyazlı ekibin başındaki tecrübeli çalıştırıcı ise merhum Uğur Yıldırım’dı. Petrol’ün alt yapısındaki başarılı futbolcuları profesyonel takıma kadar taşıyan Yıldırım, bir çok futbolcu keşfetmişti. 33 yıl öncesinde imkansızlıklar içinde mücadele eden ve zemini toprak olan o sahadan yıllar öncesinden geride kalan bir kare.

PARMAKLA GÖSTERİLEN KADRO

1999-2000 Sezonunda Batmanlı futbolseverlere 2. Lig play-off ile PTT ligi heyecanı yaşatan dönemin TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay, Kırmızı-beyazlı ekipte iz bırakan Başkan’dı. Teknik Direktör Kamuran Yavuz’un ayrılmasından sonra takımın başına geçen antrenör Cahit Sönmez, takımı toparlanmasını bilmişti. İşte Batman 16 Mayıs şehir stadında tribünlerin tıklım tıklım olduğu bir maç öncesinden objektiflerimize yansıyan o karede teknik heyet ve futbolcular: “Cahit Sönmez, kaleci Mehmet Talaş, Hidayet Eren, Servet, Veysel, Talat Atalay, Okan Öztürk, Sait Baymaz, Recep (Ayaktakiler). Faruk, Tolga, Ahmet Acar, Emin, Okan Babahasan, Reşit ve Halil Türe. (Oturanlar)”

BELEDİYE, ASANSÖR EKİP OLMUŞTU

2 Kez çıktığı 2. Lige çıktığı gibi düşen ve ‘asansör’ takım unvanını alan Batman Belediyespor’a yıllarca emek veren kaptan Seyithan Özdaş ve kaleci Fehmi, futbolseverlerin takdirini toplamıştı. Batmanlı Erhan, Hakkı ve Cüneyt gibi başarılı futbolcuların forma giydiği Turuncu-Mavili ekip ise 24 yılık profesyonellikten mahalli kümeye düşmüştü. İşte Kızıltepeli Seyithan’ın, kaptanlık yaptığı Belediyespor’un yerli futbolculardan oluşan kadrosu.

TÜPRAŞ’IN ENİ İYİ DÖNEMİ

Tüpraş Batman Rafinerisi’nden emekli olmadan futbol takımının başında tecrübeli isimler vardı. Antrenörlüğü Mehmet Tan, yöneticiliğini Bahri Tunç ve masörlüğünü ise emektar Rahmi Aydağ’ın yaptığı TÜPRAŞspor, kolej takım hüviyetindeydi. Maçlarını oynadığı Aydınkonak sahasında centilmenliğiyle de ön planda olan TÜPRAŞ’ın başarılı eski ekibinden bir kare.

AYDINKONAK, AMATÖR ŞAMPİYONUYDU

Bir dönemler amatör küme maçlarının oynandığı Aydınkonak mahallesi de kurduğu güçlü ekiple, ‘Amatörde ben de varım’ demişti. Bir dönemler adını ‘Batman amatör şampiyonu’ olarak yazdıran Aydınkonak’ın çalıştırıcısı ise Petrolspor eski futbolcularından Mustafa Güç’tü. Kaptan Nihat, Memduh Bağcı ve Belediyesporlu Kemal de forma giyen futbolculardı. İşte Aydınkonakspor’un güçlü kadrosundan geride kalan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim