Reşat Yiğiz

EMEKTAR BİNA VE FUTBOLCULAR
Petrol kenti kadar şehri var eden Türkiye Petrolleri’nin o eski tarihi binaları da artık yok. Son yıllarda Site’de birçok bina yenilenirken, bir dönemler yüzlerce petrol emekçi ile mühendisin kaldığı Beyaz Saray binası da yıktırılmıştı. Hızlı küçülen TPAO’nun emektar Beyaz Saray binası, birçok dönemin Bakan ve bürokratını da ağırlamıştı. TPAO’nun kuruluş yıldönümleri bu binada yapılırdı. Eski binaya birkaç metre mesafedeki emektar futbol sahası ise 90’lı yılların başında başarıdan başarıya koşan Batman Belediyespor’un maçlarını oynadığı adresti. İşte Belediye’yi iki sezon şampiyon yapan fubolculardan kaptan Senai, Yusuf ve Yılmaz’ın o emektar sahada çalıştıkları sırada TPAO’nun bazı çalışanları da ihata duvarında onları izlediği an.

PETROL’ÜN 97-98 SEZONU
Komşu il Siirt’in bir dönemler 2. Lig’te grubunda olduğu Batman Petrolspor, 1997-98 futbol sezonunda istikrarlı gidişatıyla dikkat çekmişti. İsmail Tekin’in istifasından sonra takımın başına getirilen Eskişehirli Kamuran Yavuz, kurduğu ekiple birçok takımı dize getirmişti. Kaptanlığını Ahmet Demirhan’ın yaptığı takımda İzmirli file bekçisi Yüksel ve başarılı orta saha Devran vardı. Başarılı ekip, Siirt’i 3-1’lik skorla devirip yoluna devam etmişti.

86-87 SEZONUNDAN BİR KARE
Aydın’daki Türkiye Amatör şampiyonasında 3. Lig’e katılan Batman Petrolspor’un ilk profesyonel Teknik Direktörü Uğur Yıldırım’dı. O dönemler kadrosunu tamamen Batmanlı futbolculardan oluşturan Yıldırım, TPAO’nun toprak zeminli stadında futbolculara nefes aldırmıyordu. İşte o dönemin futbolcularından kaleci Bedrettin, Reşit, Ayhan, İlhan, Orhan ve merhum Basir.

BELEDİYE, RAKİP TANIMIYORDU
Batman Belediyespor, 2. Lig mücadelesini verirken rakip tanımayan takımlardandı. Kurduğu güçlü kadrosuyla Batman’da birçok takımı deviren Turuncu-Mavili ekibin kadrosunda o dönemler Şanlıurfalı İsmet, Diyarbakırlı Mehmet, Yusuf Gönül, Şafi ve Adanalı kaleci Murat vardı. İşte TPAO stadında Muş’un profesyonel ekibini 2-0’lık skorla deviren 1989-90 sezonundaki Belediye kadrosu.

DİYARBAKIR’DA UNUTULMAYAN ZAFER
1999-2000 Futbol sezonunda komşu il Diyarbakır’da Süper Lig play-off biletini alan Kırmızı-beyazlılara, Batmanlı futbolseverler büyük destek vermişti. Diyarbakırspor’la golsüz berabere kalan Petrolspor, Antalya maçları öncesi Batman’a yaşattığı play-off heyecanı yüzlerce taraftarı sokağa dökmüştü.

Editör: TE Bilişim