Belediyespor Hentbol takımı, yeni sezonda kadrosuna kattığı 13 sporcu ve geçen sezondan takımda kalan 3 sporcu ile oynadığı hazırlık maçlarında iyi performans göstermiş, akabinde çıktığı Türkiye kupası müsabakalarında da grup birincisi olarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Bu sezon ilk defa Hentbol Süper Ligi’nde mücadele edecek 1955 Belediyespor Hentbol takımın amacının Avrupa kupalarına katılıp, ülkemizi ve ilimizi temsil etmek olduğu açıklanırken, 2018-2019 sezonu planı ve stratejisinin bu yönde olduğu belirtiliyor.

Hafta sonu lig perdesi aralanıyor…
Cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde Milli Piyangospor’u 19 Mayıs spor salonunda ağırlayacak olan Turuncu-Mavili ekibi, sezona galibiyetle başlamak istiyor.

Kulüp Başkanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in üst düzey başarısı ile hedef büyüten Hentbol ekibi, Süper lig macerasının yanı sıra Bölgesel Futbol liginde de şampiyonluk parolası ile girecek olan futbol takımı, yine geçen sezonun şampiyonu Bayan futbol takımı, şampiyon kızlar Masa Tenisi ekibi, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreş takımı ve birçok spor dalında büyük başarılara imza atan 1955 Belediyespor’un sporcu ordusu, Batman’da sporun gelişmesine zemin hazırlıyor…

Batman Üniversitesi’ndeki tecrübesini Belediye bünyesine aktaran Doç. Dr. Hacı Murat Şahin ve çalışma arkadaşlarının en büyük destekçisi tabii ki Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy’dur. Bu çalışmaların yıllar boyu sürmesi ve Batman sporunun gelişmesi için acilen Belediyespor’un tesisleşmeye gitmesi de ayrı bir gerçek.

Bölgede sporun farklı güzelliklerini yansıtan Belediye, önemli hizmetler gerçekleştiriyor. Spor bu güzelliklerini görmek gerçekten de mutluluk verici…

Belediye’nin spor faaliyetlerini yakından izlemeye devam edeceğiz.

*************

​​​​ÖDENEK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞMALI
​Batman’ın da aralarında bulunduğu birçok il’de antrenör, hakem, beden eğitimi öğretmenlerinin gerekli harcırahları yaklaşık 7 aydan bu yana alamadıkları belirtiliyor.

Tarafıma bilgi veren beden eğitim öğretmenleri, 2018-2019 eğitim-öğretim sezonunun açılması ile birlikte okul sporları müsabakalarında büyük oranda düşüş olacağı ve beden eğitimi öğretmenlerinin geçen sezondan kalan alacaklarını almadıkları için müsabakalara katılmayacakları açıklanıyor.

​Her ne kadar ülke genelinde spor ödenekleri sıkıntı olduysa da Gençlikspor İl Müdürümüz Halil Eren’in yoğun bir şekilde ödeneklerin ödenmesi ile alakalı çaba sarf ettiğini de biliyorum. Ancak geneli kapsayan bu durumun bir an önce çözülmesi spora emek veren emekçileri de mutlu edecektir.

Editör: TE Bilişim