**Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı H.Murat Şahin, belediyenin bir yıllık sosyal, spor ve kültürel faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, yeni dönemde 50 dönümlük ‘Spor köyü’ projesini hayata geçireceklerini söyledi.

“HEDEF; HER ALANDA BAŞARI”
Batman Belediyesi son bir yıldaki spor, sanat, kültür ve sosyal hizmetler alanlarındaki çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaştı. Belediye konferans salonundaki toplantıya futbol, hentbol, engelli basketbol, kızlar futbol ve diğer branşlardaki sporcular da katıldı. Bir yıl içinde 18 branşta her alanda başarı hedeflediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin: “Bir yıllık çalışmalar sonunda spor alanında müthiş işler başardık. Hentbolda artık Batman Belediyespor takımı konuşuluyor. Yeni gelen yabancı sporcularla takımımız gerçekten istediğim yerde mücadele ediyor. Bununla birlikte futbolda da aynı başarıyı gösteriliyor. Birkaç maç takılmasına rağmen gençlerin olağanüstü gayretleri bizi sevindiriyor” dedi.

BATMAN’A ‘SPOR KÖYÜ’ PROJESİ
Spordaki başarıların ardından Aydınkonak mahallesi yakınlarında ‘spor köyü’ projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Başkan yardımcısı Şahin, detayları açıkladı. Sporcuların faydalanacağı 50 dönümlük alanda spor yatırımları yapacaklarını kaydeden Şahin, şöyle devam etti: “Batman’da son bir yılda özellikle spora yaptığımız çalışmalar ortada. Aydınkonak bölgesinde 50 dönüm üzerinde ‘spor köyü’ projesini hayata geçiriyoruz. Bunun içinde idman sahaları, sporcunun konaklaması için sosyal tesisler, futbol sahası, basketbol ve bir donatı bulunuyor. Batman bir spor kenti haline gelecek. Kültür alanında da iyi çalışmalara imza attık. Sosyal hizmetler konusunda özellikle dar gelirli ailelerin için evinde bakım ekibi ile evin her türlü ihtiyacını gideriyoruz. Bir yılda bu kadar hizmet sığdırdık, önümüzdeki yıllarda daha başarılı hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim