BATMAN KARMASI
‘Batman karması’ adı altında dönemin amatör futbolcuları, güçlü ekip Petrolspor’la özel maça çıkmıştı. O ekibin başında Batman amatör liginde unutulmayan antrenör Mehmet Apari vardı. 1982 yılında Batman amatör karmasını sahasında konuk eden Petrolspor, 5-0’lık galibiyetle sahadan ayrılmıştı. İşte 1982 yılındaki Batman amatör karması.


BELEDİYESPOR FİLE BEKÇİLERİ
1986-87 Futbol sezonunda 3.lige ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor’un file bekçileri Hamza Gülsever, Ekrem Kanağı, Samsunlu Hasan ve Kütahyalı İbrahim’di. Toprak zeminli sahanın etrafında tek bir apartman ve konut yoktu. Zemini sert olan sahada 4 kaleci de sakatlanmamak için eşofman giymeden antrenmanlara çıkmıyordu. 16 Mayıs şehir stadının 30 yıl önceki hali.


ŞEHİR STADI ŞEREF TRİBÜNÜ
1992 İle 1993 yılları arasında Batman Valiliği yapan Zeki Şanal, fırsat buldukça şehir stadındaki maçları kaçırmazdı. Dönemin Emniyet Müdürü Salih Dost, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen, şeref tribünün değişmez konuklarıydı. 1992 Sezonunda 2.lige yeniden çıkan Belediyespor’un maçlarında açık olan stadın şeref tribünü renkli simalarla dolup taşardı. İşte o fotoğraf karesindeki bazı simalar; Muhittin Hamidi, Hayrettin Hamidi, merhum muhtar Ahmet Günbat, Dr. İzzet Sütçü, Hüseyin Sevim, Burhan Fidanlık, Vahap Akbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Eren, Kültür ve Turizm eski Müdür Vekili Şehmus Kartal ve Belediye eski Başkan Yardımcısı Şerafettin Hamidi.


PETROL’ÜN SİİRT’TEKİ İLK RESMİ MAÇI
1984-85 Futbol sezonunda 3.lige ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor ilk resmi maçını o dönemler Siirt Atatürk stadında oynamıştı. Rakibi ise Şanlıurfa-Viranşehirspor’du. Viranşehir’i Mustafa Güç’ün golüyle deviren Kırmızı-Beyazlıların 1985 yılındaki ilk lig maçındaki kadro ise şu isimlerden oluşuyordu; “Ayaktakiler; Ayhan Demirhan, Nevzat Fırat, Halil Türe, Ahmet Öner, İlhan Erken, Veysi Olgun (Kaptan). Oturanlar; Kaleci Zeki Erken, Basir Can, Tarık Yurttaş, Mustafa Güç ve Hasan Çınar.”


TÜPRAŞ’IN İLK KADIN FUTBOLCUSU
Tüpraş Batman Rafinerisi her dönem spor aktivitelerine destek verdi. Yıllardır Batman amatör liginde mücadele eden ve bazı kategorilerde bölge şampiyonluklarını elde eden Tüpraş’ın amatör takımına destek verenlerin başında bir dönemler mühendis Özgül Büyükfidan da geliyordu. Tüpraş Batman Rafinerisi Müdürlüğü görevini sürdüren Sinan Girgin de hala amatör takıma destek veren yöneticilerin başını çekiyor. İşte 90’lı yıllarda Tüpraş’ın ilk kadın sporcusu olan Büyükfidan’ın, Tüpraş sahasında bir müsabaka öncesinde objektiflerimize poz verdiği bir kare.

Editör: TE Bilişim