Reşat Yiğiz

NEREDE O ESKİ PETROL!

Mazisi başarılarla dolu Batman Petrolspor’un emektar futbolcuları unutuldu. Bir çok taraftarın ismini hatırlayamadığı Kırmızı-beyazlı ekibin 45 yıl öncesinin kadrosu tamamen yerli futbolculardan kuruluydu. Bir dönemler ‘futbolcu fabrikası’ olarak bilinen Petrol’ün yıllar öncesinin o kadrosundan bazı futbolcular, aramızdan ayrıldı. Uzun yıllar Petrolspor’da antrenörlük yapan merhum Muzaffer Koyuncu, merhum Halis Geyik, Müjdat Demir, Abdullah, Rasim Baysal, Muzaffer İnağ ve Nihat Tan’ın bulunduğu o tarihi karede arkasındaki ‘Beyaz saray’ binası da bir süre önce yıktırılmıştı. Günümüzde ne Petrolspor’un o eski başarısı ne de eski tesisler kaldı.

NE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİYDİ AMA

Batman’ın eski profesyonel temsilcilerinden Belediyespor 1988-89 futbol sezonunda şampiyon olduğunda, petrol kentinde yer yerinden oynamıştı. Dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, Batman’a, 2. Lig şampiyonluğunun heyacanını yaşatmıştı. 16 Mayıs şehir stadının tribünlerinde yer olmadığı gibi ihata duvarının üzerinde de onlarca taraftar toplanmıştı. Dönemin eski Belediyespor yöneticilerinden Aydın Biçici, Mum Işığı Derneği Başkanı Yahya Arı ve eski Muhabirlerden İsmail Ertuğrul da taraftarlar arasına katılıp o şampiyonluk heyecanını yaşamıştı. İşte Belediyespor’un ilk şampiyonluğu kutladığı şehir stadından bir kare.

STAD DA BU MANZARALAR DA VARDI

Batman’ın profesyonel takımları zirve mücadelesini sürdürdüğü dönemlerde 16 Mayıs şehir stadı rengarenk olurdu. Centilmenliğin en güzel dönemi 90’lı yıllardı. Batman Petrolspor’un şampiyon olduğu dönemde tribünler tıka-basa dolardı. Amigolar ellerine davulları alır, 90 dakika tezahürat yapardı. Rakip takımların futbolcuları, stadın ambiansı ile futbolseverlerin coşkulu desteğinden etkilenirdi. İşte Kırmızı-beyazlıları, coşkuyla destekleyen ve kukla takan amigolar objektiflerimize böyle yansımıştı.

MERHUM TOHUMCU, PETROL’DEYDİ

Mersin İdman Yurdu spor’un eski kalecisi ve Teknik Direktörü merhum Aydın Tohumcu da bir dönemler Batman Petrolspor’u çalıştırdı. 1988-89 Futbol sezonda Kırmızı-Beyazlıların başına geçen Teknik Direktör Tohumcu, golcü Halil’i libero mevkisinde oynatmıştı. Her hafta değişik bir kadro sahaya süren Tohumcu’ya ‘Tombalacı Tohumcu’ lakabı verilmişti. İşte merhum Tohumcu’dan 16 Mayıs şehir stadında geride kalan bir kare.

YILDIRIM, İZ BIRAKAN TEKNİK DİREKTÖRDÜ

Batman Petrolspor’u, profesyonelliğin ilk döneminde çalıştıran Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım, Batman’da yıldız futbolcuları keşfetmişti. Şimdi ki Petrolspor Teknik Direktörü Tarık Yurttaş, İlhan Erken, Nevzat Fırat, Şafii Çoğun ve Ayhan Demirhan’ın profesyonellikte iyi bir yere gelmesi için büyük uğraş veren merhum Yıldırım, TPAO stadında bir maç sonrasında elleri cebinde soyunma odasına giderken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim