1970’Lİ YILLARIN BATMAN KARMASI
İlçe dönemlerinde ‘futbol’ Batmanlı gençler için bir tutkuydu. 1970-80’li yılları arasında amatör ile mahalli takım müsabakalarının oynandığı tek stad, Türkiye Petrollerinin toprak zeminli sahasıydı. 1972 Yılında Batman mahalli takımların oluşturduğu Batman karması bölgedeki illerin takımlarına da kök söktürüyordu. İşte 1972 yılında Batman karmasında forma giyen eski futbolculardan tanınan bazı simalar, Ayaktakiler; Akyürek eski muhtarı merhum Ahmet Günbat, ayaktakilerden üçüncü sırada eğitimci Candar Toprak, oturanlardan ikinci sırada İlhan Öğe.


BELEDİYESPOR’A ŞAMPİYONLUK KUPASI
Batman Belediyespor’u 2.lige ilk çıkaran dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, futbola heyecan katmıştı. 88-89 Futbol sezonunda Turuncu-Mavili ekip 2.lige çıktığında TFF Malatya Bölge temsilcisi, 16 Mayıs şehir stadındaki törende Belediyespor kupasını takım kaptanı Yusuf Gönül’e verip, Batman’ın şampiyonluğunu kutlamıştı. İşte o an objektiflerimize yansıyan kare.


GOLCÜ SENAİ KORKULU RÜYAYDI
Batman Belediyespor’un şampiyonluğunda önemli katkıları olan Senai Kara, 16 Mayıs şehir stadında attığı gollerle futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. O şampiyon kadronun maçlarını izlemek için futbolseverler, kapalı tribün kadar açık tribünleri de doldururdu. İşte 89-90 yılları arasında Belediyespor’un formasını giyen Senai Kara’dan geride kalan bir kare.


HAMİ’NİN HASANKEYF HATIRASI
Bir dönemler komşu il takımları Diyarbakır ve Siirt, eski 1.ligde mücadele ettiklerinde ligin köklü ekibi Trabzonspor’un ilk durağı Batman’dı. Petrol şehri Batman’da mola verip komşu illerin takımlarına konuk olan Trabzon’un efsane takım kaptanı Hami Mandıralı ve takım arkadaşları 2005 yılında geldikleri tarihi ilçe Hasankeyf’te objektiflerimize böyle poz vermişti.


UNUTULMAYAN KAPTAN
Batman Belediyespor’da uzun yıllar forma giyen kaptan Seyithan Özdaş, bir dönemler antrenörlüğünü de yaptığı Turuncu-Mavililerin sevilen ve başarılı futbolcularındandı. Batman Belediyespor’un başarısında emeği geçen Özdaş, 2 kez şampiyonluk yaşadığı Batman’da; “Futbolculuğumun en güzel günleri Batman’da geçti” demişti. İşte Seyithan’ın formasını giydiği Belediyespor’da 16 Mayıs şehir stadındaki bir maçta karelerimize yansıyan görüntü. 

Editör: TE Bilişim