ŞEHİR STADINDA İLK ÖZEL MAÇ
Batman 16 Mayıs şehir stadında ilk özel maç, resmi müsabakaların oynandığı yıl 1986’nın sonlarıydı. İhata duvarının yükseldiği, stat zeminin drenaja kavuşmasının ardından Batman’ın profesyonel takımları Petrol ile Belediye arasında oynanan özel maçta statta ne açık ne de kapalı tribün vardı. Petrol’ün o yıllarda formasını giyen futbolcularından bazı isimler; kaleci Metin, Sait, Nezir, Ahmet Öcal, Okan, Samet, Nevzat, Hayrettin, Ahmet Öner ve Hayrettin Gülmez. 0-0’lık sonuçla dostça biten o özel müsabakada Belediyespor’da ise forma giyen futbolculardan Cengiz, Adnan, Hüseyin ve Turgut, maça gelen az sayıda seyircileri böyle selamlamıştı.


EML STADINDA SINIFLAR ARASI TURNUVALAR
EML’nin o tarihi stadının yerinde şimdi Zübeyde Hanım ilköğretim okul binası var. Batman’da birçok futbolcunun yetiştiği o statta 1980 yılında sınıflar arası yapılan müsabakalar kıran kırana geçerdi. 1980 eğitim-öğretim yılında EML’nin 3-A sınıfı öğrencileri ‘şampiyon’ döviziyle turnuvanın birinciliğini elde etme sevincini böyle yaşamışlardı.


TP’NİN SAHASINDA YETİŞTİLER
Türkiye Petrolleri sahasının dili olsa da o dönemi anlatsa. O sahadan kimler gelip geçti. Şimdi sentetik sahaya dönüşen o toprak ve çamurlu sahada mücadele eden Petrolspor’un alt yapısında yetişen Nevzat, İlhan, Ahmet ve Tarık gibi birçok futbolcu profesyonel takımlarda forma giymeyi başardı. İşte o sahasında imkansızlıklar içerisinde yetişen Petrol’ün 80’li yılların başındaki futbolculardan bir grup.


GENÇLERBİRLİĞİ AMATÖRE RENK KATMIŞTI
Bir dönemler Başkanlığını Edip Kızılbulut’un yaptığı Gençlerbirliği önce mahalli ardından da Batman amatör liginde başarılarla adından söz ettirdi. İhata duvarının olduğu EML stadında top koşturan Gençlerbirliği’nin 80’li yılların başındaki o unutulmaz kadrosunda Abidin Aydın, Kemal Delibaş ve Mehdi Öztüzün gibi futbolcularla yer alıyordu.


YEŞİLTEPELİ BİÇİCİ VE YARAY
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü sahası amatör takımların daha çok mücadele ettiği stat olarak bilinir. Bir dönemler hem kulüp başkanlığı hem de formasını giydiği Yeşiltepe’de işadamı Aydın Biçici, takım arkadaşı Yusuf Yaray’la çektiği o TP stadında geride bu sararan kare kaldı.

 

Editör: TE Bilişim