Reşat Yiğiz

FUTBOL ŞEHİTLERİNE SAYGI
57 Yıllık kulüp Batman Petrolspor, 1988-89 sezonunda Mardin-Kızıltepe deplasmanı dönüşünde Midyat-Dargeçit virajında kaza geçirmişti. İki futbolcunun hayatını kaybettiği ve 11 futbolcunun yaralandığı o sezon, Futbol Federasyonu, Kırmızı-Beyazlıların haklarının saklı kalma koşuluyla dinlendirmişti. Kazada yaşamını yitiren Batmanlı futbolcu Murat Kılıçarslan’ın, TPAO Sitesi’ndeki mezarını ziyaret edip dua eden Petrolspor eski Teknik Direktörü Abdulkadir Gayretli, yöneticiler Abdulvahap Akbaş, Fadıl Kayra ve futbolcular, objektiflerimize böyle yansımıştı. Elazığlı futbolcu Ali ise memleketinde toprağa verilmişti.



GERCÜŞ KÖYLERİNDE FUTBOL RÜZGARI
Belediye Başkanlığı döneminde Gercüş’ün köylerinde futbolun gelişmesi için imkanlarını zorlayan dönemin Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen, ilçe yöneticileri ile köylere çıkarma yapıyordu. Gercüş ilçesinin Koçaklar ve Ulaşlı köylerinin futbol takımlarına Kaymakamlık ile birlikte forma malzeme yardımında bulunan Gercüş eski Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen, köy futbol takımlarının can simidi olmuştu. İşte Gercüş Ulaşlı köyünde ilçe yöneticileriyle birlikte malzeme yardımında bulunan dönemin Başkanı Ekmen ile köy takımlarından geride kalan bir kare.



GOLCÜ OKAN ÖZTÜRK
Aslen İzmirli olan Okan Öztürk, uzun yıllar Karşıyaka ve Göztepe’de forma giydi. Golcü Okan, daha sonra adını Batman Petrolspor’da duyurdu. 4 Sezon Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını giyen golcü Okan, Batman Petrol’ün ardından Rizespor ve Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Futbolda güzel yıllarının Batman’da geçtiğini anlatan Öztürk; “Memleketim İzmir kadar Batman’ı seviyorum” diye Süper lig takımlarında mesaj veren ender bir futbolculardındı.

ŞEHİR STADINI ARATMAYAN SAHA
Aydınkonak köyündeki toprak zeminli saha, 15 yıl öncesinde 16 Mayıs şehir stadının tribünlerini aratmıyordu. Amatör kümede mücadele veren Karşıyakaspor ile Aydınkonakspor arasındaki maçlar, kıran kırana geçiyordu. Açık tribünlerde yer bulamayan futbolseverler, stad çevresindeki tepeliklerde maç izliyordu. Köy takımı olmasına rağmen Aydınkonakspor, grubundaki iddialı takımlara kafa tutuyordu. İşte Karşıyaka-Aydınkonak arasındaki maça ilgi gösteren futbolseverlerden bir kare.

GENÇLERBİRLİĞİ YILDIZ FUTBOLCU YETİŞTİRDİ
1983 Yılında mahalli ekip olan Gençlerbirliği, 1984 yılında Batman amatör ligine alındı. Yeşiltepe, Batman Gençlik, Beşiri ve Kozluk’spor’un da mücadele ettiği Batman amatör kümeye renk katan Gençlerbirliği, yıldız futbolcu yetiştiren kulüptü. Gençlerbirliği’nin altyapısından yetişen Abidin, Orhan, Kemal, Ayhan, Mehdi, Ramazan, Metin ve Hacı (Ayaktakiler), Ahmet, Halit, Yusuf, Erol, İsmet, Mehmet, Nihat ve Recep (oturanlar) 1983 yılında ‘EML’ adıyla bilinen şimdi ki Batman Mesleki Teknik Anadolu lisesi stadında çektikleri hatıra resim.

 

Editör: TE Bilişim