BİR DÖNEMLER ŞEREF TRİBÜNÜ
Batman 16 Mayıs şehir stadının şeref tribünü geçmişte dolup taşardı. Ne yöneticiler ne bürokratlar ne de önemli konuklar ağırladı o tribün. Dönemin Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Faris Özdemir, Belediye Başkanı merhum Salih Gök ve şehrin tanınan simaları maçları izlemek için erken saatlerde tribünde olurdu. İşte 1994-95 futbol sezonunda Batman Petrol’ün iddialı bir maç öncesinde şeref tribünü manzarası.


ANKARA-KEÇİÖREN STADI
Ankara Keçiören stadında Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olan Batman Petrolspor’u, o dönemin yöneticilerinden Milletvekili Faris Özdemir, Alaattin Sever Aydın, YDP İl Başkanı Aydın Biçici, İkiköprü Belediyesi eski Başkanı Ali Kıyanç, Bekirhanlı merhum Sabri Acar ve Ankara’da bir Batmanlı futbolsever yalnız bırakmamıştı. Petrol, güçlü rakibini Atilla’nın golüyle 1-0’lık skorla yendiği maç bitiminde Ankaralı futbolseverler taşkınlık yapmıştı. O unutulmayan maçta Batmanlı taraftarlardan bir kare.


PETROL’ÜN EN İYİ SAĞBEKİYDİ
Batman Petrolspor, Bursaspor’un altyapısında yetişen Günay’ı, 1999-2000 sezonunda renklerine bağlamıştı. Dönemin futbolsever Kulüp Başkanı Talat Atalay, PTT’den Tolga, Koray ve Göztepe’den Okan Öztürk’ü de Batman’a getirip güçlü bir kadro oluşturmuştu. Kırmızı-Beyazlı ekipte gelip geçmiş en iyi sağbeklerden biri olan Günay, daha sonra Ankara Gençlerbirliği’ne transfer olmuştu. Günay, en iyi dönemini Petrolspor’da geçiren isimdi.


BALIKLI GÖL HATIRASI
Bir dönemler Batman Petrolspor’da başarının sırrı yerli futbolculardı. Grubundaki Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’yı içeride ve dışarıda deviren Kırmızı-Beyazlılar, Şanlıurfaspor’a konuk olduğunda Balıklı gölü ziyaret etmeden maça çıkmazdı. İşte 30 yıl önce Şanlıurfa deplasmanına çıkan Kırmızı-Beyazlı futbolculardan Halil Türe, kaleci Kadri, Bülent Atalay, Cahit Sönmez, Nevzat Fırat, Mustafa Güç, Mehmet Sevim ve Hasan Çınar’dan geride kalan Balıklı göl hatırası.


ESKİ GÜNLERİNİ ARAYAN STAD
Batman 16 Mayıs şehir stadı 30 yıllık resmi müsabakalarda on binlerce taraftarı ağırladı. 20-25 yıl önce bir üst lig mücadelesini veren Batman’ın profesyonel temsilcilerinden Petrol, Belediye ve Karşıyaka’yı yalnız bırakmayan futbolseverler, kapalı tribün kadar açık tribüne de akın ederdi. Açık tribün ile kapalı tribündeki taraftarların coşkulu tezahüratı, Batman stadının ambiyansını büyülüyordu. İşte açık tribünün dolu olduğu bir kare.

Editör: TE Bilişim