1-1’LİK MAÇ
1993-94 Futbol sezonunda 3.ligde şampiyonluk yarışında Elazığ’la çekişen Batman Petrolspor, Batman’da konuk ettiği rakibini taraftarın desteğiyle yıldırmıştı. 7’den 77’ye Batmanlıların büyük ilgi gösterdiği o tarihi maçı yöneten eski hakemlerden Ünsal Çimen’in taraflı tutumu futbolseverleri çileden çıkarmıştı. Maçın büyük bölümünü önde götüren Kırmızı-Beyazlılar, son dakika da rakibinin tartışmalı golüyle şampiyonluk yarışında yara almıştı. İşte maç öncesinde Petrol kaptanı Sait, Elazığspor kaptanı ve hakem Ünsal Çimen’in objektiflerimize yansıyan anı.


BU KADRO UNUTULMADI
Kaptan Senai, kaleci Murat, Şanlıurfalı İsmet, Samsunlu Sabahattin, Adanalı Polat ve Karadenizli Hasan’ın bir dönemler forma giydiği Belediyespor, başarıdan başarıya koşmuştu. Belediye’nin başarılı sağbeki merhum Polat, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Yağışlı havalarda bile futbolseverler, 16 Mayıs şehir stadının açık tribününü terk etmezdi. İşte Belediye’nin o unutulmayan başarılı ekibinden bir kare.


PETROL’ÜN SİVRİCE KAMPI
Batman Petrolspor 2.ligde mücadele ettiği dönemlerde Elazığ-Sivrice’de lige bileniyordu. Teknik Direktör Kamuran Yavuz ve Yardımcısı Musa Hoca yönetimindeki Kırmızı-Beyazlılar, Hazar gölü kenarındaki Türkiye Petrolleri Sivrice tesislerinde lige hazırlanıyordu. Petrol’ün o kadrosundaki futbolcular, Kırmızı-Beyazlı ekipte tarih yazdırmıştı.


BATMAN, TAKIMLARIN DURAĞIYDI
Komşu İl Siirt, Süper ligde mücadele ettiği dönemlerde Batman, 3. Büyüklerin de ilk durağıydı. Fenerbahçe’nin Siirt’le yaptığı maç öncesinde Sarı-Lacivertlilerin formasını giyen kaptan Ogün Temizkanoğlu ve diğer futbolcular, Batman hava limanında karşılaştıkları sıcak ilgiye teşekkür etmişti.


İKİ KEZ 2.LİGDE TUTUNAMADI
Batman Belediyespor, iki kez yükseldiği 2.ligde tutunamayan ekipti. Bir üst ligde ‘asansör’ takımına düşen Turuncu-Mavililer, ilgisizlikten iki kez yükseldiği 2. ligden düşmüştü. Bir dönem Batman Petrolspor’da forma giyemeyen bazı futbolcularında ter döktüğü Belediyespor’da Asbaşkanlık yapan Nihat Gönülaçar’ın da bulunduğu o kareden bazı futbolcular; “Yusuf, Bekir, Bedrettin, Okan, Sabahattin, Habip, Volkan ve kaptan Seyithan.”

Editör: TE Bilişim