FUTBOLDA İZ BIRAKAN BAŞKAN
Batman Belediye Başkanlığı görevine seçildiğinde bazı çevrelerin “futbol kulübünü kapatacak” dediği merhum Başkan Gök, aksine Batman’ın profesyonel takımına verdiği destekle futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Maçları kaçırmayan ve Turuncu-Mavili ekibin 2. ligde tutunabilmesi için her türlü imkanı sağlayan Salih Gök’ün sezon açılışında “Belediyespor’u gerekirse 3 ve 4. Lige çıkaracağız” sözleri hala futbolseverlerin dilinde. Yerli futbolcuların ağırlıklı olduğu 1994-1995 sezonunda Teknik Direktör Orhan Kapucu’nun yanı sıra şimdiki Petrolspor yöneticilerinden Ekrem Konaç da yeni sezon açılışına katılmıştı. 16 Mayıs şehir stadındaki Belediyespor kadrosunun çoğunu yerli futbolcular oluşturuyordu.


BAŞARILI KADRO
Batman Belediyespor 2. lige veda edip, 3. lige düştüğünde de kadrosu yine yerli futbolculardandı. Bir dönemler kulüp Genel kaptanlığını Hilmi Yılmaz’ın yaptığı o başarılı ekipte; “Bekir, Metin Şimşek, Edip, Metin Kanağı, Fehmi Öner, İbrahim Açan (ayaktakiler). Servet Yorulmaz, Yaşar. Sıddık Hakkı Kilit, Mevlüd ve Cüneyt (oturanlar) forma giyen başarılı futbolculardı.


TOSUN-BABA HASAN
Batman Petrolspor’un 103 golle adını yazdırdığı 1994-1995 futbol sezonundaki şampiyonluk kadrosunda ele-avuca sığmayan orta saha elemanı Emin Tosun ve sağbek Sakaryalı Okan Babahasan, tribünleri coşturan isimlerdi. Masör Selim Gür, maç bitiminde iki başarılı futbolcuyla böyle karelerimize poz vermişti.


İŞSİZ SPOR KALECİSİ
1972 Yılında Batman amatör ligindeki dipteki sporcuların düşü; Türkiye Petrolleri toprak sahasında oynamaktı. O sahanın dili olsa da ne futbolcuları ağırladı. İşte 70’li yıllarda Batman’ın mahalli ekiplerinden İşsizspor’un ‘panter’ lakaplı kalecisi Naci Kumaş ve arkadaşları, Türkiye Petrolleri sahasındaki o anı.


TOPRAK SAHAYA ADINI YAZANLAR!

Batman’ın ilk profesyonel takımı Petrolspor ve Türkiye Petrolleri sahası futbolun okuluydu. Amatör ve profesyonel döneminde Kırmızı-Beyazlı ekip, bir çok başarıya imza attı. Türkiye Petrolleri toprak sahasına 1970’li yıllarda adını yazdıran kuşak olarak Bahattin Değer, Münir Kesen, İlhan Öğe, Ebedin Satıcı, Bedrettin Demir, Şeyhmus Durak (oturanlar), Ziver Aslan, Hüseyin Demir, Naci Kumaş, Sabri Atmaca ve Şerif Özbek gibi futbolcuların hayali Kırmızı-Beyazlı ekipte forma giymekti. İşte 1976-77 sezonunda ‘İşsizspor’ adıyla Batman mahalli liginde mücadele veren ekipte forma giyen futbolcular, TP’nin toprak sahasına isimlerini yazdırmışlardı.

Editör: TE Bilişim