GÜNGÖRDÜ İLE GELEN ŞAMPİYONLUK
Batman’a 2.lig şampiyonluğu getiren Belediyespor, yılların köklü ekibi Petrolspor’un yapamadığını gerçekleştirmişti. Batman’a ilk şampiyonluğu getiren Teknik Direktör ise Halil Güngördü idi. Bir dönemler Süper Lig’de mücadele eden İstanbul Zeytinburnuspor’u çalıştıran Güngördü, yıllar öncesinde Fenerbahçe’yi devirmişti. Batman’ı sevdiği için İstanbul’dan petrol şehrine gelen Güngördü, 16 Mayıs şehir stadının kapalı tribünü olmadığı dönemlerde maça çıkmadan yumruğunu kaldırıp futbolseverlerin tezahüratına teşekkür ediyordu. İşte Güngördü’nün o unutulmaz maçlar öncesinde objektiflerimize yansıyan anı.


STAD BAYRAM YERİNE DÖNÜŞMÜŞTÜ
1988-89 Futbol sezonunda büyük başarıya imza atıp 2.lige ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor’a, Batmanlı futbolseverler büyük ilgi göstermişti. Yüksekovaspor’u farklı skorla devirdikten sonra şampiyonluk turu atan Turuncu-Mavili ekibin futbolcuları, 7’den 77’ye Batmanlılar yalnız bırakmamış, 16 Mayıs şehir stadını adeta bayram yerine dönüştürmüştü. İşte yıllar öncesinde 2.lig sevinci yaşayan Batmanlı futbolseverler ile Belediyespor’a gönül verenlerin şampiyonluk turu objektiflerimize böyle yansımıştı.


POLİTİKACILAR SOLUĞU STATTA ALIRDI
1994 Genel ve yerel seçimlerinde aday olanlar, Batman’ın profesyonel takımlarının maçlarını kaçırmazdı. CHP’den Batman Milletvekili adayı olan Eşref Tarhan ile Batman Belediye Başkan adayı Sıddık Terece, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde sporseverler arasında maç izlediklerinde halkı selamlayan pozu objektiflerimize böyle vermişlerdi.


KOMŞU’DA GERİLİMLİ MAÇ
Eski Diyarbakırspor’la aynı grupta mücadele eden Batman Petrolspor, deplasmanda rakibinin agresif tutumuyla karşılaşırdı. İlk maçta Batman’dan yenilgiyle ayrılan Yeşil-Kırmızılılar, rövanş maçta sergiledikleri sert futbolun yanı sıra Batman Petrollü futbolcuları da maç esnasında tartaklamışlardı. Rövanş maçında 3-1’lik skorla Petrol’ü yenen Diyarbakırsporlu futbolcular, saha ve seyirci avantajını iyi kullanmıştı. İşte maçın hakemi Uluyol, Diyarbakırspor ile Petrolspor arasında yaşanan gerilimli anı böyle izlemişti. Petrollü futbolculardan Servet, Veysel, Devran ve Reşit, rakip futbolcularından kendilerini korudukları anın karesi.


3 TAKIMIN DA FORMASINI GİYDİ
Batman’ın 3 profesyonel takımın formasını giyen futbolcu sayısı iki elin parmak sayısı kadar azdır ama Binatlılı (Bleyder) köyünden Selman Gönül, Batman Petrolspor, Batman Belediyespor ve Batman Karşıyakaspor’un formasını giyen ender futbolcular arasında yer aldı. İşte futbolun son günlerinde Karşıyakaspor’un formasını giyen Selman, kaptanlığı da yaptığı Karşıyakaspor’un bir dönemler file bekçiliğini yapan Ömer Kilit’le objektiflerimize yansıyan karesi. 

Editör: TE Bilişim