Reşat Yiğiz
 

DİYARBAKIR’DAN AYDIN’A
1984 Yılında Diyarbakır’da bölgesel amatör grup şampiyonu olan Batman Petrolspor, ardından Elazığ’ın yolunu tuttu. Elazığ’da da güçlü rakibi Adanaspor’u 2-0’lık skorla yenen Kırmızı-Beyazlılar, Aydın’da Beşiktaş, Ordu ve Altınordu gibi güçlü takımlara kafa tuttu. İşte 1984 yılında Diyarbakır’ın eski şehir stadında şampiyon olan Kırmızı-Beyazlıların yerli futbolculardan oluşan o emektar kadrosu; kaleci Zeki, Ayhan, İlhan, Halil, Veysi, Ahmet (Ayaktakiler). Fadıl, Nevzat, Cahit, Tarık ve Mustafa (Oturanlar).


BAŞARININ SIRRI
57 Yıllık kulüp Batman Petrolspor’un profesyonelliğe geçişinde başarının sırrı; yerli futbolculardı. Maçların büyük bölümünü Türkiye Petrolleri stadında yapan Kırmız-Beyazlılar, maç öncesinde kurban kesmeyi gelenekselleştirmişti. Cahit Sönmez, kaleci Metin ve Mustafa Güç’ün kadroda olduğu 80’li yılların başındaki Petrolspor’da yetişen bir çok futbolcu 1 ve 2.lig ekiplerine transfer olmuştu.


OTOBÜS FİRMALARINDAN DESTEK
Batman Petrolspor’un 2.lige girdiği sezon, iç saha maçları kadar deplasmanlarda da taraftar Kırmızı-Beyazlıların ‘12. Adamı’ydı. Amigo Can Tanık ve Petrol’ün koyu taraftarı merhum Şehmus Sencar, Petrol’ün Diyarbakırspor’la oynadığı maçta açık tribün dolmuştu. Batman’ın otobüs firmalarından Öz Batmanlılar, ‘Petrolspor’a başarılar diler’ pankartı objektiflerimize böyle yansımıştı.


ENGEL TANIMAYAN EKİPTİ
Batman Petrolspor, 2000 yıllarının başına kadar futbolda başarılarla adından söz ettirmişti. Bir dönemler Okan Babahasan, Tolga, Veysel ve Ahmet Demirhan gibi yıldız futbolcuların forma giydiği Kırmızı-Beyazlı ekipte 16 Mayıs şehir stadı herkesimin akınına uğruyordu. Engelliler araçlarıyla şehir stadına maça geldiklerinde; Kırmızı-Beyazlı futbolculara çiçekle jeste bulunuyorlardı. İşte engellilerle iç içe olan dönemin başarılı Petrol’ün futbolcularından bir kare.


KULÜP HATIRASI
Batman Petrolspor kulübünde iz bırakan Teknik Direktörler arasında Mersinli Levent Arıkdoğan’dı. Kulüp Başkanlığını Talat Atalay’ın yaptığı dönemde Petrol, Süper ligin kapısından dönmüştü. Yıllarca Petrolspor’u deplasmanlara götüren sürücü merhum Mahfuz Kubba, Teknik Direktör Levent Arıkdoğan ve Antrenör Cahit Sönmez ile futbolcularla toplu olarak kulüp binası önünde çektiği hatıra fotoğraf objektiflerimize böyle yansımıştı.

 

Editör: TE Bilişim