Reşat Yiğiz
 

MAZİSİNİ ARAYAN KULÜP
PTT Ligi ve 2.lig B grubunda bir dönemler mücadele eden Kırmızı-Beyazlılar, 2005-2006 sezonundan bu yana düştüğü 3.ligden çıkamıyor. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün dört sene önce bünyesinden çıkardığı Kırmızı-Beyazlılar, o başarılı sezonları bir daha da taraftarlarına yaşatamadı. Çubuklu formasıyla 2000’li yıllarda yeşil sahalarda fırtına gibi esen Kırmızı-Beyazlıların o unutulmaz ilk 11’inden kare; Tolga, Önder, Veysel, Servet, kaleci Mehmet, Merhum Fırat (Ayaktakiler). Günay, Tekin, Ahmet, Reşit ve Faruk.


BELEDİYE’NİN KOYU TARAFTARLARI
16 Mayıs şehir stadının sağ kapalı tribünü Batman Belediyespor taraflarının yeriydi. Turuncu-Mavili ekibin koyu taraftarlarından Şehmus, Timur ve Fırat, 90 dakika ayakta maçlar izler, takımın adeta 12. Adamı gibi hareket ederdi. İşte o renkli tribünden objektiflerimize yansıyan kare.


PTT AMATÖRE RENK KATMIŞTI
Batman amatör liginde iz bırakan eski kulüplerden Batman PTT spor’du. 3.lig final maçlarını da Mersin’de oynayan PTT’nin çalıştırıcılığını merhum Şakir Baymaz üstlenmişti. Eski futbolculardan Selman, Kemal, Davut, ve Emin’in forma giydiği PTTspor, 90’lı yıllarda amatörlerin final müsabakasındaki maçlarını 16 Mayıs şehir stadında oynamıştı. Batman amatör liginden daha sonra çekilen eski PTT’nin kadrosundan bir kare.


OKAN-TOLGA AYRILMAZ İKİLİYDİ
Batman Petrolspor’da üç sezon forma giyen forvet Okan Öztürk ile orta saha elemanı Tolga Pak, Batmanlı futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. 16 Mayıs şehir stadında ikilinin forma giydiği müsabakalarda Petrolspor kaybetmiyordu. Okan Batman Petrolspor’dan sonra Ankara Gençlerbirliği’nin yolunu tutmuştu. Tolga ise eski takımı Telekom’a dönüş yapmıştı.


SOYUNMA ODASINDA GALİBİYET COŞKUSU
Batman Petrolspor’un başarılı olduğu sezonlarda soyunma odası adeta bayram yerine dönüşürdü. Dönemin koyu taraftarları arasında yer alan Dişçi Eşref Bulut, TPAO eski Satın alma Şefi Rıdvan Şefikoğlu ve bir grup taraftar, futbolcularla birlikte soyunma odasında galibiyet coşkusunu yaşamıştı. 16 Mayıs şehir stadındaki soyunma odasından geride bu kare kaldı.

  

Editör: TE Bilişim