DİYARBAKIR’DA ŞAMPİYONLUK TURU
1998-99 Futbol sezonunda Adıyamanspor’la Süper lig play-off mücadelesini sürdüren Batman Petrolspor, komşu İl Diyarbakırspor’dan şiddetle puana ihtiyacı vardı. Dönemin İl yöneticileri ile kalabalık bir taraftar topluluğuyla Diyarbakır’a çıkarma yapan Kırmızı-Beyazlı ekip, 0-0 biten maçın ardından şampiyonluk turu atmıştı. Amigo Mehmet ile futbolseverler, maç sonrası Petrol’ün futbolcularından Ercan, Mustafa ve Reşit’le şampiyonluk sevincini yaşadığı o kare, objektiflerimize böyle yansımıştı.


ŞANLIURFA’DA PETROL’ÜN İLK MAÇI
3. Lige çıktığı sezon ilk resmi maçı 86-87 futbol sezonunda Şanlıurfaspor’la deplasmanında karşılaşan Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü tecrübeli çalıştırıcı Uğur Yıldırım’dı. Bir dönemler Şanlıurfa’yı da çalıştıran Yıldırım’ın talebeleri toprak zeminli sahada rakibine kök söktürmüştü. 0-0 Biten maçta Şanlıurfa’lı taraftarlar iyi futbol sergileyen Kırmızı-Beyazlıları alkışlamıştı. İşte Petrol’ün unutulmayan o ilk 11’i; Hayrettin Gülmez, Nevzat, Necati, Hayrettin Aktan, İlhan, kaptan Halil (Ayaktakiler). Tarık Yurttaş, Hacı Güldalı, Metin, Fırat, kaleci Zeki ve Samet (Oturanlar).


DİYARBAKIRSPOR’UN KORKULU RÜYASIYDI
Bir dönemler Teknik Direktörlüğünü Cahit Sönmez’in yaptığı Batman Petrolspor, komşu İl Diyarbakır’ın korkulu rüyasıydı. Diyarbakır’ın eski stadında oynanan müsabakalar, kıran kırana geçerdi. Maç öncesi Diyarbakırsporlu yöneticilerin Petrol’lü futbolculara yönelik tehditvari hareketleri objektiflere yansırdı. İşte Petrollü Okan, Servet ve diğer futbolcuları tehdit eden Diyarbakırsporlu bir yöneticinin sözlü sataşma anı objektiflerimize böyle yansımıştı.


KARŞIYAKA’NIN MERSİN ZAFERİ
Batman’ın bir dönemler profesyonel temsilcilerinden olan Karşıyakaspor 1996-97 sezonunda, 3. Lige ‘merhaba’ demişti. 3. Lig müsabakaların oynandığı Mersin Tevfik Gür stadında rakipleri Van Telekom’u 8-0’lık skorla deviren Sarı-Yeşilliler, ikinci maçta Erciş’le berabere kaldığında 3. Lige yükselen ekip olmuştu. Kulüp Başkanı Enver Özdemir, maç bitiminde futbolcuların omuzlarında şampiyonluğu kutlamıştı. Karşıyakaspor, 3. Lige girmenin sevincini böyle yaşamıştı.


AMATÖRLERİN ÇİLESİ
Batman amatör liginde mücadele eden takımlar, uzun süre zemini toprak olan Aydınkonak sahasında çile çekti. 25 Amatör takımın hala mücadele ettiği Batman amatör liginde sentetik sahalar, futbolcuları çamur deryasından kurtardı. Bir dönemler rakiplerinden çok sahadaki çamurla mücadele eden futbolcular, maç bitiminde ‘çamurdan adam’ gibiydi. Aydınkonak stadının çamurlu zemininde mücadele eden amatör futbolcuların çile çektiği bir kare.

 

Editör: TE Bilişim