Reşat Yiğiz

BALPINAR TAKIMLARIN GÖZDESİYDİ

Balpınar beldesindeki doğal çimden oluşan saha, Batman’ın profesyonel takımlarının antrenman sahası gibiydi. Şehir stadından çok Balpınar’da maçlara hazırlanan ekiplerden biri de Karşıyakaspor’du. Bir dönemler takım kaptanlığını Petrollü Selman Gönül’ün yaptığı ve Mehmet Bakay, Faruk ile Habib gibi Batmanlı futbolcuların forma giydiği Sarı-Yeşilli Karşıyakaspor’un başarılı kadrosundan bir kare.

FUTBOLSEVERLERİN GÖNLÜNDEKİ EKİP

Batman Belediyespor’un 2. ve 3. Ligde mücadele ettiği yıllarda kadrosundaki başarılı futbolcular bölgedeki bir çok kulübe transfer olmuştu. Kaleci Fehmi, Erhan, kaptan Seyithan, Kerim, Habip, Suat ve İbrahim’in forma giydiği o başarılı ekip; Batmanlı futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu.

PETROL’DEN, BEŞİKTAŞ’A

Batman Petrolspor’un Telekomspor’dan transfer ettiği Koray, 2. Ligde mücadele ettiği dönemde Kırmızı-Beyazlıların ele-avuca sığmadığı yıldız futbolcuydu. Orta saha ve libero mevkisinde gösterdiği başarılı performansıyla Petrolspor’da 1.5 yıl kaldıktan sonra önce Rize, ardından da Beşiktaş’a transfer olan Koray, profesyonellik döneminde en güzel yıllarının Batman’da geçtiğini söylemişti. İşte Petrollü Koray’ın, 16 Mayıs Şehir stadında objektiflerimize verdiği hatıra fotoğrafından bir kare.

PTT’DE BATMANLI FUTBOLCULAR

Uzun yıllar 2. Ligde mücadele eden PTTspor bir dönemler Batman’dan transfer ettiği futbolculardan 11’ini oluşturuyordu. Şimdi ki Petrolspor Teknik Direktörü Tarık Yurttaş, eski Petrollü İlhan Erken, Hacı Güldalı, Belediyesporlu Seyithan ve Hikmet, yıllar önce forma giydiği PTTspor’un ideal kadrosu.

BELEDİYESPOR’UN UNUTULMAZ KAPTANI

Batman Belediyespor’da iki dönem şampiyonluk yaşayan ve iki dönem de Teknik Direktörlük yapan Kızıltepeli Seyithan Özdaş, centilmenliği ve başarı futboluyla Batmanlı futbolseverlerin kalbinde yer edinmişti. 16 Mayıs Şehir stadında bir maç öncesinde Seyithan, kızı ile objektiflerimize böyle poz vermişti. 

Editör: TE Bilişim