Reşat Yiğiz

ASKER-HALK İÇ İÇE TRİBÜNDEYDİ
1999-2000 Futbol sezonunda büyük bir başarıya imza atan Batman Petrolspor’un, Süper Lig kapısından dönmesi şehri ayağa kaldırmıştı. Talat Atalay’ın Kulüp Başkanlığını yaptığı dönem Petrolspor’un futbolda istikrarlı yıllarıydı.  Jandarma Bölge Komutanlığındaki rütbeli askerler, aileleriyle birlikte 16 Mayıs şehir stadının tribünlerine renk katarlardı. İşte 16 Mayıs şehir stadının kapalı tribünlerinde askerler, aileler, futbolsever kadınlar ile taraftarların iç içe olduğu kareyi objektifimiz böyle dondurmuş.


BU KADROYA ŞAPKA ÇIKARTILIRDI
Mazisi başarılarla dolu 57 yıllık kulüp Batman Petrolspor, başarılı olduğu 1999-2000 yılları arasında 2.ligde parmakla gösterilen kulüpler arasındaydı. 18 yıl önce final maçında Göztepe’ye talihsiz bir şekilde yenilerek Antalya’da Batmanlı futbolseverleri kahreden o maçtan bu yana Kırmızı-Beyazlılar, çöküşe geçti. PTT ligi ve 2.ligde tutunamayan Kırmızı-Beyazlılar, yıllardır 3.ligde boğuşuyor.  O Yıllarda güçlü ekiplerin korkulu rüyası olan Kırmızı-Beyazlıların kadrosundaki isimler; “Kaleci Mehmet, Recep, Okan Öztürk, Ercan, Emin, Faruk (Ayaktakiler). Reşit, Okan Babahasan,  Ahmet Acar, Ahmet Demirhan ve Tolga.”


BİRİ BEŞİKTAŞ’A DİĞERİ RİZE’YE
Batman Petrolspor’un unutulmayan o kadrosundan dönemin yıldız futbolcuları Süper ligdeki güçlü ekiplerin transfer listesindeydi. Defans ve orta sahanın bel kemiği olan Koray Beşiktaş’a, golcü Okan Öztürk ise Rizespor’a transfer olmuştu. Her maçta fileleri havalandıran Okan Öztürk, futbol yaşamını Ankara Gençlerbirliği ve Göztepe’de sürdürmüştü. Başarılı iki futbolcunun forma giydiği maçlarda Kırmızı-Beyazlı ekip kaybetmiyordu. İşte Koray ve Okan Öztürk’ün, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde objektiflerimize takılan kareleri.


TRİBÜNLER KIRMIZI-BEYAZDI
Batman Petrolspor’un iddialı olduğu sezonlarda kapalı tribünlerin yanı sıra açık tribün de dolup taşardı. Taraftarlar, davul-zurna ve bayraklarla erken saatlerde tribündeki yerlerini alırdı. 16 Mayıs şehir stadı Kırmızı-Beyaz renge bürünürdü. 90 Dakika çılgınca Petrolspor’u coşturan futbolseverler maçları ayakta izlerdi. Tribünler, futbolseverlere dar gelirdi. 1999-2000 sezonundan Batman şehir stadında taraftar görüntüsü.


BELEDİYESPOR, 2.LİGDE TUTUNAMADI
İki kez çıktığı 2.ligde ‘asansör’ takım olmaktan kurtulamayan Batman Belediyespor, bir dönemler Petrolspor’da forma giyen futbolculara da kapısını açmıştı. İşte Belediyespor’un bir dönemler kadrosundan unutulmayan isimler; Burhan, İbrahim, Hakkı, Metin Şimşek, kaleci Fehmi (ayaktakiler). Bekir, Rıfat ve Erhan.
 

Editör: TE Bilişim