Reşat Yiğiz

EMEKTAR OKUL-SAHA!

‘Mesleki Teknik Lise’ olarak bilinen Batman Endüstri Meslek Lisesinin sahası bir dönemler 16 Mayıs Şehir stadı ve TPAO Stadı gibi gençlerin akınına uğruyordu. Endüstri Meslek Lisesi bünyesinin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler, boş zamanlarını daha çok duvarları yıkık, toprak zeminli sahada maç oynamakla geçirirdi. İşte okulun 1983 yılının Nisan’ın da düzenlediği futbol turnuvasında Elektrik Bölümü’nü 2-1’lik skorla yenen Tesviye Bölümü takımından bu kare geride kaldı.

BATMAN GENÇLİK TAKIMI

Batman Gençlik takımı, Petrolspor ve Yeşiltepe’den sonra amatör kümeye katılan ekipti. Dönemin Batman Lisesindeki öğrenciler, Batman Gençlik’te top koştururdu. Bir dönemler Mehmet Apari’nin antrenörlüğünü yaptığı Batman Gençlik’te forma giyen Aziz Kıdır ve Ahmet, kalecilerin korkulu rüyasıydı. İşte 70’li yıllarda TPAO stadında Yeşiltepe maçı öncesi Batman Gençlikspor’un forvet elemanları Aziz ve Ahmet’in hatıra fotoğrafı.

DÜĞÜN HATIRASI

1985 Yılında bekarlığa veda eden Petrolspor’un sağ beki Ahmet Öner’in düğün törenine takım halinde katılan Kırmızı-Beyazlı ekibin birlikteliği, futbolseverlerin takdirini topluyordu. O dönemler takım kaptanlığını merhum Veysi Olgun’un yaptığı Kırmızı-Beyazlı ekipte forma giyen Hasan Çınar, merhum Basir Can, Celil ve Metin Ekinci düğündeki oyunları objektiflerimize böyle yansımıştı.

TP STADINDA ŞEREF TRİBÜNÜ

Türkiye Petrolleri’nin emektar stadı, bir dönemler protokolün de ilgisini çekiyordu. Resmi müsabakaların oynandığı TPAO stadında dönemin TPAO yöneticilerinden Şehmus Öney, Salih Eren, Halit Edip Özcan ve diğer ünite müdürleri, Petrolspor’un TPAO stadında yağışlı bir müsabaka esnasında sığındıkları küçücük şeref tribününde objektiflerimize böyle yansımıştı.

KIZILCAHAMAM HATIRASI

1999-2000 Sezonunda Batman Petrolspor’u ‘Süper lig play-off’a çıkaran dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Talat Atalay, tecrübeli Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’la tarih yazdırmıştı. Kızılcahamam kampında kamp yapan Kırmızı-Beyazlı ekip o dönem Ankara’nın süper lig temsilcisi Gençlerbirliği’ni özel maçta devirmişti. TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay, o dönemler verdiği demeçlerle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un takdirini de toplamıştı. İşte Petrollü futbolcuların Kızılcahamam kampı hatırasından bir kare.

Editör: TE Bilişim