Haber: Barış Arslan 
Fotoğraflar: Yunus Yasak

** Haftayı maç yapmadan 3 puanla kapatan Batman Petrolspor, önümüzdeki hafta karşılaşacağı Darıca Gençlerbirliği maçına ‘final’ olarak bakıyor. Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan, takımın son durumunu Editörümüz Barış Arslan’a değerlendirdi.

 

** İstanbul mağlubiyetiyle düşüşe geçtiklerini belirten Alpaslan: “Bahane olsun diye söylemiyorum ama takımdaki düşüşün sebebi yüzde yüz kadro derinliğinden kaynaklanıyor. Yeniden ayağa kalkmak için Darıca’yı yenmek zorundayız” dedi...

 

“İYİ BAŞLADIK AMA...”

Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla play-off şansını zora sokan, ardından Şekerspor galibiyetiyle yeniden umutlarını artıran Batman Petrolspor’da, gözler artık deplasmanda oynanacak Darıca Gençlerbirliği maçına çevrildi. Takımın son durumu ve play-off umutlarıyla ilgili Petrolspor A.Ş. Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan, Editörümüz Barış Arslan’a değerlendirmelerde bulundu. Takımı aldıkları noktadan bugünkü duruma dikkat çeken Alpaslan: “Devre arası transferde nokta atışı transferlerle birlikte arzu ettiğimiz isimleri takıma kazandıramadık. Transfer etmek istediğimiz futbolcuların astronomik rakamları nedeniyle Başkandan tam yetki almama rağmen takımın dengelerini bozmama adına bu isimleri veto ettim” dedi.

 

“ALTERNATİF YOK”

Takımdaki düşüşte en büyük sorunun kadro derinliğinin olmamasından kaynaklandığını ifade eden Alpaslan, şöyle devam etti: “Ligin ikinci yarısında iyi bir 11 sahaya sürdük. İyi sonuçlar da aldık. Fakat alternatif endişem hep vardı. Bir de futbolda her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Sakatlıklar ve cezalıları da işe eklediğinizde hesaplar bir anda değişiyor. İstanbul maçında sıkıntılar ortaya çıktı. Rakibimiz de bizi iyi çözmüştü. Tolga’nın sakatlığıyla ofansif yönümüzü kaybettik. Oysaki Hüseyin’le birlikte iyi bir form yakalamıştı Tolga. Haftalardır sağbek sorununu bir türlü çözemedik. Stoperden sağbek yaratma çalıştık. Olmadı. Diğer mevkilerde de benzer sorunları yaşadık. Bazı önlemler almaya çalışsak da puan kayıplarına engel olamadık. Tuzla maçında mağlubiyeti hak etmedik ama rakip tecrübesiyle kazandı. O maçtan 3 puan alabilseydik daha farklı bir yerde olabilirdik.”

 

 

 

“TEK SORUMLU BENİM”

Teknik Patron Alpaslan’a özellikle kötü gidişatlarda oyuna geç müdahale yönünde eleştiriler aldığını sorduk. Alpaslan, eleştirilere şöyle yanıt veriyordu: “Kamuoyu bazı noktalarda doğru düşünüyor. Özellikle İstanbul maçında kırılma noktası yaşadık. Rakip emeline ulaşacak yolu buldu. Bazı maçlar var isim vermem ama oyuncum çok kötü olmasına rağmen 70-85. dakikalara kadar oyunda tutmak zorunda kalıyorum. İtiraf ediyorum. Çünkü alternatif olmadığından bunu yapmak zorundaydım. Forma şansı bulamayan öğrencilere şans veriyoruz ama alternatif oluşmadı. Ancak sonuç ne olursa olsun sorumlusu benim. Hiçbir zaman kıvırarak, topu taca atarak sorumluluklardan kaçan isim olmadım. Ama balık hafızalı da olmayalım. Geldiğim takımın bulunduğu yere bakmak gerek. Sadece sportif anlamda değil, daha farklı sıkıntılar vardı. Takım olma, arkadaşlık, sevgi, saygı ve gruplaşma sorunlarını bertaraf ettik. Batman halkının beklentisi grup değiştirmek. Bu da olmayınca haklı olarak eleştiriliyoruz.”

 

“SİHİR YAPMAMIZ BEKLENDİ”

İyi futbolun iyi futbolcularla oynandığına işaret eden Teknik Direktör Alpaslan: “Basın mensuplarıyla yaptığımız ilk toplantıda bazı arkadaşlar bu takıma küme düşer dediler. Bakıldığında lige çok kötü başlamış bir takım vardı. Biz geldik insanlar sanki bir sihir bekledi. Futbolun doğası şu; iyi futbol, iyi futbolcularla oynanır. Biz bunu devre arası başarmaya çalıştık ama devre arası hedefimiz tutmadı. Transfer ettiğimiz futbolcular astronomik rakamlar istedi. Yönetici arkadaşlarım onay verse de ben onay vermedim. Sonuçta bir işin bir değeri var. Parayı ön planda tutan futbolcu buraya bir şey veremez zaten. Her şeye rağmen işi bir yere getirdik. İstanbul maçıyla inişe geçtik, ayağımıza dolandı. Şimdi de bu durumu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

“SEZON FİNALİ; DARICA”

Ligdeki kaderlerinin Darıca Gençlerbirliği maçında netleşeceğini de ifade eden Alpaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Futbolcularıma da söyledim. İyi başladık, durduk, yeniden ayağa kalkmak için Darıca’yı yenmeliyiz. Darıca maçıyla sezonun finalini oynayacağız. 3 puan bizi avantaja taşır, beraberlik matematiksel şansımızı sürdürür. Oynayacağımız 5 maçın 4’ü final niteliğinde. Belki bir tanesinden avansımız var. Çalıştığım diğer takımlarda zoru başardım. İstanbul’da birinci sezon lig sonunculuğundan takımı orta sıralara getirdik. Ertesi sene şampiyonluğun en büyük odayı oldu. Pendikspor’u ikinci yılımda lig üçüncüsüyken bıraktım. Demek istediğimiz futbolda önemli olan istikrardır. Kadro derinliğimizin olmaması sorunların ana kaynağı oldu.”

 

“GÖREVDEN AYRILMA...”

Sohbetimizde samimi açıklamalarda bulunan Mehmet Erdal Alpaslan’a, ‘Takımın play-off’a çıkmaması durumunda görevi bırakmayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu da yönelttik. Alpaslan, açık kapı bırakarak soruya yanıt verdi; “Hiçbir aldığım takım bana altın kasede sunulmadı. İstanbul, Kırklareli, Maraş mucizesi ve Pendikspor. Bu takımlar hep sonuncuydu. Batman’ı aldığımızda lig sonuncusu Bozüyük’ün üstünde bir puanı vardı. Aldığımız noktaya baktığımızda iyi işler yaptığımız ortada. Sezon sonuna kadar mukavelem var. Bu durum Başkanımızın tasarrufudur. Bizim de hayallerimiz var, hayallerimize cevap verecek olan işin sorumlularıdır. Maçlar bitene kadar sözleşmem var; bu süre bitene kadar bu takımın ismini formasını en iyi şekilde temsil etmekle mükellefim. Onun mücadelesi içerisindeyim, sonraki süreç ne getirir bilemem. Takımın daha iyi yerde olmasını arzu ederdim. Şehrin potansiyeli çok iyi. Batman’ın yeri kesinlikle bu lig değil. Buraya geldiğim için huzurluyum. Başkanımız Aydın bey bir takıma sunulacak her şeyi fazlasıyla sundu. Umarım önümüzdeki maçları alarak play-off’a kalırız.”

 

Editör: TE Bilişim