**96-97 Futbol sezonunda şampiyon olan Batman Petrolspor’un kadrosunda yer alan Mustafa Boztepe Çağdaş WebTV’ye katılarak, o dönemin havasını anlattı.

**12 Haftadır yenilmeyen Petrolspor’un başarısına da dikkat çeken Boztepe; “Şampiyon olan takım ile şimdi ki takımın istatistikleri yakın gidiyor. Böyle devam edilirse puan farkıyla Petrolspor’un şampiyon olacağına inanıyorum” dedi.

ŞAMPİYONLUK DÖNEMİNİ ANLATTI
Uzun bir aradan sonra ligde zirveye yerleşen ve 12 haftadır bileği bükülmeyen Petrolspor’un başarısı konuşulurken, 96-97 futbol sezonunda şampiyon olan takımda forma giyen eski futbolcu Mustafa Boztepe, Çağdaş WebTV’nin yayınına katılarak o dönemin ruhunu anlattı. Takımda güzel bir hava yakalandığını belirten Boztepe; “O dönemin Petrolspor’u ile şimdi ki takım bir birine çok yakın gidiyor. Güzel bir hava yakalamışlar. Taraftar, yönetim, il yöneticileri ve basınıyla birlik-beraberlik var. Şampiyon olduğumuz dönemde de böyle bir hava vardı” dedi.

“HER ZAMAN GALİBİYET İÇİN OYNARDIK”
Şampiyon oldukları sezonda takım ruhunun önemine dikkat çeken Boztepe, şöyle devam etti; “İç saha-dış saha fark etmeksizin sahaya galibiyet çıkardık. Her zaman galibiyet için oynardık. Tabi futbol bu yenmek kadar yenilmek de doğal. O dönemin takımı ile şimdi ki takımın istatistikleri 12 hafta itibariyle yakın gidiyor. Bu şekilde gitmeye devam ederlerse puan farkıyla şampiyon olacağına inanıyorum. Bazı maçlarda hakeme rağmen galip gelirdik. Futbol dışına çıkmadığınız zaman iç saha-dış saha fark etmiyor. 90’lardaki şartlar ise çok farklıydı. Çok daha farklı şartlarda sahaya çıkardık. Seyirci baskıları ve hakem faktörü ön plana çıkardı.”

“3 SARI KARTLA SEZONU BİTİRDİM”
O döneme ait ilginç bir anısını da anlatan Boztepe; “Ligin ilk devresinde 3 sarı kartım vardı. Devre arası kampındayken Teknik Direktörümüz İsmail hoca şunu söyledi ‘Bir kart daha gör de göreyim’ dedi. O dönem cezalı olan veya sakat olanın tekrar forma şansı bulması zordu. Çünkü yedek kulübemiz çok güçlüydü. İnanılmaz bir rekabet vardı. İkinci devre 17 maçta hiç sarı kart görmedim ve sezonu böyle tamamladım” dedi.

UNUTULMAYAN DİYARBAKIR MAÇI
98-99 Futbol sezonunda Diyarbakır’da yaşanan olayı da anlatan Boztepe, şöyle konuştu; “O dönem lider Diyarbakırspor’du. Deplasmana çıkarken 2. Sıradaydık ve aramızda üç puan vardı. Çok kritik bir maçtı. Teknik Direktörümüz Kamuran Yavuz’du. İlk maç rakip futbolcu Fazlı ile aramızda gerginlik yaşandığından hocamız ‘Bu maçta oynayacak mısın?’ dedi. Tabi ki dedim. Petrolspor aşkımız bambaşkaydı. Maç öncesi soyunma odasına giremedik o zaman, ısınmaya da çıkamadık. Koridorda ısındık. Tribünler tıklım tıklımdı. 10. Dakikada oyun durduğu vaziyette Fazlı’nın dirsek atmasıyla burnum kırıldı ama yine oynamak için uğraştım, fakat devam edemedim. Ambulansa o dönem rahmetli Halil abi bana eşlik etti. Şampiyonluk formamı da o almıştı benden. Bize her zaman büyük katkısı oldu. O talihsiz olay da anılarda kaldı. Şehirde de epey gündem olmuştu.” (Çağdaş Spor)

Editör: TE Bilişim