Lig bitti sorunlar su yüzüne çıkmaya başladı.

Aslında bana göre tüm sorunların başlangıcı kulübün, TPAO bünyesinden ayrılması ile başladı.

Bu ayrılma sürecinde yaşanılanları anlatmaya gerek yok sanırım.

Ancak;
Üzüldüğümüz noktalardan biri ayrılık süreci sonrası her konuda dibe vuran Kırmızı-Beyazlı ekibin çöküşü devam ediyor. Ligin son karşılaşmasında kendi evinde Nevşehirspor’a 2-1 mağlup olan Batman Petrolspor, ligi 38 puan ile 11 sıra bitirdi. 3. Lig 1. Grupta Trabzon Hekimoğlu şampiyon olup 2. Lige çıkarken, Tirespor, Nevşehirspor, Nazillispor ve Velimeşespor play-off’a yükselen takımlar oldu. Ligin son haftasına kadar ligde kalmak için büyük savaş veren Gebzespor ile Körfezspor amatör lige düşen takım oldular.

Her sezon başı büyük vaatlerle şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Petrolspor’un ligde kalmasını başarı olarak görenler var.

Ben bunlara inanamıyorum.

TPAO’dan sıfır bütçe ile kulübü devralan iş adamları önce kulübü Anonim Şirket yaparak hisse karşılığında bir birlerine sattılar.

Haliyle bu işten kazananlar da oldu, kaybedenler de oldu.

Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, iyi bir Petrolspor’ludur. Her ne kadar ‘Bu takımı şampiyon yapacağım’ dese de gelinen noktada kötü bir grafik var karşımızda. Ekrem Konaç’ın maddi ve manevi anlamda kulüp için kendini yıprattığını da görüyoruz.

Hem sportif anlamda hem de mali açıdan zor durumda olan kulübü çok zor günler bekliyor.

Sporcuların alacaklarından dolayı kulübü federasyona verenler;

Hisse sorunu,
Tesis sorunu,
Birde aysbergin görünmeyen yüzü olan sorunlar...

Farz edelim, yarın TPAO Genel Müdürlüğü, tasarruf tedbirleri kapsamında şirket ile hiçbir ilgisi kalmayan ve tamamı ile şirketleşen ve hissedarları olan kulübe, “Kusura bakmayın, madem kulüp sizin ne işiniz var resmi kurum tesislerinde” derse ne olacak bu kulübün hali!

Futbol; dünyanın en nankör mesleğidir.

Her şey paraya ve başarıya endekslidir.

Petrolspor’un yeni sezonda nasıl bir yol haritası çizeceği şimdiden merak konusu.

60 Yıllık bir markaya daha fazla zarar ve prestij kaybı yaşatmadan başta mevcut yönetim olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalı.

Batman’ın çınarı olan Petrolspor’a yazık olmasın.

Kalın sağlıcakla.

Editör: TE Bilişim