**Yaklaşık 7 yıl önce TPAO’dan ayrılan Batman Petrolspor A takımının yeniden yuvaya dönmesi gündemde. Vali Ekrem Canalp, 62 yıllık kulübün yeniden TPAO’ya devredilmesiyle ilgili Genel Müdürlük ile yoğun temas halinde. Devir sürecinin hafta içinde netlik kazanması bekleniyor

TPAO İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Yeni sezon maddi sıkıntılar nedeniyle henüz start veremeyen Batman Petrolspor’da ‘kalıcı çözüm’ için bir süredir Vali Ekrem Canalp, Milletvekilli Ziver Özdemir ve TPAO Genel Müdürlüğü arasındaki görüşmeler son aşamaya geldi. Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nı ziyaret eden Milletvekili Ziver Özdemir ve Vali Ekrem Canalp, Petrolspor’a kalıcı çözüm için bazı seçenekleri masaya yatırdı. Kulübün yeniden TPAO’ya devri, sponsorluk ve desteklerle ilgili seçenekler arasında kulübün yeniden TPAO’ya devri üzerinde durulduğu öğrenildi. Pazartesi veya Salı günü yapılacak son görüşmeyle takımın akıbetinin netlik kazanması bekleniyor.

AKBAŞ: “AMACIMIZ KALICI ÇÖZÜM”
Geçen hafta Ankara’da ziyaretlerde bulunan heyet içerisinde yer alan Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş da son gelişmeleri Çağdaş’a aktardı. Akbaş; “Bizim için esas olan bu kulübün yaşamasıdır. Sezonu şampiyonlukla kapattık ve artık kulübe maddi olanaklar kalıcı hale gelmelidir. Takımın devri dahil iki diğer seçenek üzerinde duruluyor. Bizim de isteğimiz 62 yıllık çınar Petrolspor’un en güvenli ve sağlıklı bir ortamda yer almasıdır. Görüşmeler sürüyor, süreç netlik kazandığı takdirde son durumu basın toplantısıyla duyuracağız” dedi. Öte yandan TPAO’nun takımın yüzde yüz hissesi ve tüm borçlarıyla kulübü bünyesine almasını değerlendirdiği öğrenildi. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim