Lige fırtına gibi giren ve oynadığı ilk 3 müsabakayı galibiyetle tamamlayan Kırmızı-Beyazlı ekibimiz maalesef son haftalarda istikrarsız bir tablo çiziyor.

Kupa dahil son 3 müsabakasından mağlubiyetle ayrılan Petrolspor’un özgüven eksikliği yaşadığı aşikardır.

Takımın iskeletinde istenilen rotasyonları yapamayan Teknik heyetin eli kolu bağlı durumda. Zira takımın kadrosunda derinlik olmadığı için ve bazı mevkilerde alternatifiniz olmadığı zaman performansı düşük olsa dahi vasat sporcuları tercih edebiliyorsunuz.

Sezon başında takımın kadrosu ile ilgili uyarılımızı yapmıştık.

Defansın acil olarak iyi bir stopere,

İki kanat oyuncusuna,

Aykut’un yanına iyi bir koşan tecrübeli forvet oyuncusunun alınması gerektiğini belirtmiş ve eksiklikleri köşelerimizde yazmıştık.

Teknik heyetin iyi niyeti ile elindeki kadroyla mücadele ettiğini söyleyebilirim,

Ama;
Takımın kumaşı eksik olunca,
Terzi hangi söküğü dikecek diye şaşırır.

FUTBOL SONUÇ ODAKLIDIR
Futbol’un sonuç odaklı olduğunu anlatmama gerek yok. Atamayana, atarlar kuralı futbolda geçerlidir.

90 dakika boyunca ne kadar iyi oynarsanız oynayın, Sonuca gidemedikten sonra kimse size puan vermez.

Karakoçan maçından ardından 12 günlük arayı iyi değerlendirmesi gereken ve eksiklikleri gidermeye çalışacak olan Kırmızı-Beyazlı ekibin toparlanması gerekir.

İçerde Yalova, Cizre’nin sahasının onarımda olmasından dolayı büyük bir ihtimalle Batman’da oynanacak olan Cizre, son içerdeki maç olan Çatalca müsabakasıyla 9 puanı alma ihtimali olabilir. Sezonun uzun olması ve her türlü sonucun alınabileceğini bilmemiz gerekir.

3 Galibiyet veya 3 mağlubiyetle takım ne şampiyon olur, ne küme düşer.

Endişeye gerek yok,

Teknik heyet ve yönetim kurulunun açıklama yaparken titiz davranmaları gerekir.

       

HEDEF, PLAY-OFF OLMALI
Son yılların en rahat grubunda yer alan ve şampiyonluğa oynayan takımın sayısının azlığı, Bal liginden gelen takımın sayısının fazlalığı ile birlikte Petrolspor’un hedefinin en azından play-off olması gerekmektedir.

Devre arasına kadar içerde mutlak galibiyetlerine devam etmesi ve deplasman da alacağı puan ve puanlarla hedeften uzaklaşmamış olur.

Batman Petrolspor’a her zaman destek verilmeli.

İlimize atandığı günden bu yana kulübe büyük destekler veren Valimiz Sayın; Hulusi Şahin’in çalışmaları takdire şayandır.

İş adamlarından, Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Fernas grubunun Sayın Valimizin girişimleri sonucunda yapmış olduğu nakdi yardımın olması kulübü mali açıdan rahatlatmıştır.

Sivil toplum kuruluşlarına kadar her kesimi Petrolspor için hareketlendiren Sayın Valimize sonsuz teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim