Kutbettin Barlak

İyisi ve kötüsü ile 2019-2020 futbol sezonunu bitirdik.

Bildiğiniz üzere lig istemeyerek bitti, tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle ligin bitimine 6 hafta kala Türkiye futbol federasyonu tarafından liglerin iptal edilmesi 60 yıllık koca çınara ilaç oldu.

Ligin ilk devresi yaşanan maddi ve manevi sorunların getirdiği krizler, Petrolspor’u olumsuz yönde etkiledi. Tarihinin en kötü yönetimsel sezonunu yaşayan Kırmızı-Beyazlı ekibe sporsever Valimiz sayın Hulusi Şahin, sahip çıktı.

Takımı yoğun bakımdan alan Vali sayın Şahin, adete takıma ikinci bir can vererek, hayatta tutunmasını sağladı. Yönetimsel olarak birkaç işadamı, il müdürleri ve bazı emektarlarla birlikte takımın her yönüyle ilgilenilmesi için yenilikler yaparak, öncelikli sorun olan maddi problemi çözerek 4-5 milyon olan borç yapılandırılarak ve sistemli çalışılarak sıfırlandı.

İkinci devreye ‘her şey daha güzel olacak’ diye beklenirken istenilen olmadı.

Sakın yanlış anlaşılmasın.

Benim yönetim kurulu üyeleriyle de herhangi bir problemim söz konusu olamaz. Yönetim kurulundakilerle iyi de dostluklarım var. Fakat ben burada gerçekleri dile getirmek zorundayım.

İkinci yarıda acelece düşünülen ve takımın başına getirilen teknik heyet ve iyice araştırılmadan yapılan 17 futbolcu transferi idi. Takımın düştüğü sıkıntının aşılması için yapılan bu acelece işleri ben anlayabiliyorum. Ancak takımın teknik direktörünün çok iyi insan olması bizi ve sporseverleri ilgilendirmez, sporseverlerin baktığı ölçü maalesef hafta sonu müsabakada alınan sonuçlardır. Bu yüzden bence teknik heyetin çok yönlü araştırılması ve nokta transferlerin yapılması gerekirdi diye düşünmekteyim.

Takımın zor zamanlarında yanında olmayan ve antrenmanlara başlayan takımın antrenmanlarına katılmayan 4 sporcunun profesyonel olmadığı ortaya çıktı. Yönetimin noter getirerek antrenmanlara çıkmadıklarını belgelemelerine rağmen bazı konuların ortaya çıkması bizi derinden üzdü. Takımını sabote ederek, bu güzel şehre gelmeyerek antrenmanlara katılmayan sporculara büyük cezalar verilmeli. Bu futbolcuların sözleşmeleri ile ilgili kesin bir bilgim yok, ancak takımın bir mali yükümlülüğü yoksa takımı yüz üstü bırakanı sizde yüz üstü bırakmalısınız. Futbolda acıma yoktur, acırsanız, acınacak duruma düşersiniz.

Hafta başı veya ortasında Türkiye Futbol Federasyonu ligi tescilleyecek ve Petrolspor, pandemi sayesinde ligde kalarak hayat bulacaktır.

Petrolspor ne bir deneme tahtasıdır ne de bir kurs yeridir ne de insanların geçim kaynağı olduğu bir ticarethanedir.

Mazisi başarılarla dolu olan koca çınarı, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayan kalmadı. Geriye dönüp baktığımızda keşke görev alan arkadaşlarımızın başarılarından bahsedebilseydik. Maalesef sadece hayal kırıklığı ve hüsran.

Herkes kendi işini yapmalı, macera aramamalıdır.

Liglerin tescili ile birlikte önümüzdeki sezonun planlaması yapılmalıdır.

Ben kendi adıma özellikle Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Hulusi Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Petrolspor’a sahip çıkmasaydı, inanın bu takım şimdilerde bölgesel lige düşmüştü…

Editör: TE Bilişim