**Takımın ligdeki kötü performansı nedeniyle de Kırmızı-beyazlılar, uzun yıllar sonra ilk kez mücadele ettiği 3. Lig’te son sıraya yerleşti. Spor kamuoyu; “Kulüp kaderine terk edilmiş vaziyette. 60 Yıllık bir takım göz göre göre küme düşürülmek mi isteniyor? Valimizin çağrısına uyulmalı” diyor.

VALİ ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU AMA…
3. Lig 3. Grup temsilcisi Batman Petrolspor’da yaşanan idari-mali krizin boyutları kaosa dönüştü. Haftalar önce kulüp başkanının istifa etmesinin ardından yaşanan yönetim boşluğu devam ediyor. Krizin aşılması için Vali Hulusi Şahin, art arda iki toplantı düzenlemiş ve kulübün Yurttaş’lar güdümünde oluşturulacak yönetimle devam etmesine karar verilmişti. Mevcut hissedarların hisse devri için çağrıda bulunan Vali Şahin’in açıklamalarına rağmen devir yapılmadı. Eski yöneticilerin, Yurttaş’lara devri yapmama tutumuyla yönetim de şekillenemedi. Kulüpte belirsizliğin sona ermemesiyle futbolcular arasındaki gruplaşma da sahadaki sonuçlara yansıdı.

LİGİN SONUNA DEMİR ATTI
Kentin tek profesyonel futbol kulübü Petrolspor, yer aldığı 3. Lig 3. Grupta ligin son sırasında yer alıyor. Geçen hafta Malatya-Yeşilyurt’tan aldığı mağlubiyetle lig sonuncu olan Kırmızı-beyazlıların geleceğinden endişe duyduklarını belirten sporseverler: “Valimizin çizdiği yol haritasına uyulması gerekirken süreç uzadıkça uzuyor. Olan da takıma oluyor. 60 Yıllık bir kulübün bu vaziyetine mevcut yöneticiler dahil şehrin tüm dinamikleri üzülmeli ve üzerine düşeni yapmalıdır. Böyle giderse bu kulüp küme düşecek. Ancak bu takımı ligden düşürenler ise unutulmayacak. Henüz yol yakınken bu takımın kurtuluşu için Batman kamuoyu birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidir” dediler. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim