**Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, teknik heyetle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konaç: “Geçen sezonu istediğimiz yerde bitiremedik. Yeni sezonda maddi sıkıntılarımız var ama Batman kamuoyunun dayanışmasıyla Petrolspor’u hak ettiği yere taşımak istiyoruz” dedi.

**Kamu kurumlarına ve işadamlarına yönelik ziyaretler gerçekleştireceklerine de dikkat çeken Konaç: “Ağrı’da, Siirt’te ve diğer bölge illerinde futbol takımlarına kamu kurumlarının ciddi desteği var. Son süreçte yalnız bırakıldık. Batman’ın tek profesyonel takımına her kesimden destek bekliyoruz” diye konuştu.

BOLU KAMPI BAŞLIYOR
Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, Sportif Direktör İlhan Erken, Teknik Direktör Orhan Kapucu ve Basın sözcüsü Şehmus Sınır ile birlikte Artukbey Cafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takımın içinde bulunduğu durum ve yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Konaç: “Son iki sezon çok istememize rağmen başarıyı yakalayamadık. Bu süreçte yönetim olarak bizim de hatalarımız var, bu konuda özeleştirimizi yapıyoruz. Takımın mali durumu ortada. Fakat son süreçte yalnız bırakıldık. Ekonomik olarak sadece bizim değil, tüm kulüplerin sıkıntıları var. Bizden daha iyi kulübü yöneteceklere çağrıda bulunduk ama bazı cılız girişimlerin dışında bir gelişme olmadı. Açıkçası devam etmek zorunda kaldım. Fakat karamsar da değilim. Yönetime yeni isimler aldık. Tekin İnci yeniden aramızda olacak. İdris Taşan yönetimimizde yer alıyor. Katkı sunacak isimlere kapımız açık. Yeni teknik heyetimizle koordineli çalışarak, bütçemize göre ligde başarılı olmak istiyoruz. Takımın Bolu-Gerede Esentepe tesislerindeki kampı başlıyor. Kamp masraflarını üstlenen duyarlı işadamımız Muzaffer Nasıroğlu’na ve Fernas ailesine teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığı diğer işadamlarımızdan ve kurum yöneticilerimizden de bekliyoruz. Güçlü bir dayanışmayla en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

ERKEN: “10 FUTBOLCUYLA GÖRÜŞTÜK”
Transfer sürecini teknik heyetle koordineli yürüttüklerini belirten Sportif Direktör İlhan Erken ise şunları söyledi: “Kulübün mali yönden sorunları var. Bu sorunları kamuoyunun duyarlılığıyla aşacağımıza inanıyorum. Batman’ın tek profesyonel takımı yalnız bırakılmamalı. Herkesin elini taşın altına koyacağı bir dönemden geçiyoruz. Ben de Petrolspor için buradayım, zorlu süreçte takımın yanında olmayı görev bildim. 60 Milyon TL’ye mal olan bir stadyumumuz var. Burada profesyonel bir takımı oynatamamak herkesin ayıbı olur. Petrolspor’u başarısı için çaba sarf edeceğiz. Maddi sıkıntıları aşmamız durumunda irtibatta olduğumuz 10 futbolcuyu anında kampa dahil edebiliriz. 13 Günlük kamp dönemini iyi değerlendirmek istiyoruz.”

 “PETROLSPOR’A ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”
Takımın yeni Teknik Direktörü Orhan Kapucu, yeniden Petrolspor’da olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, hiçbir maddi karşılık beklemeden görevi kabul ettiğini söyledi. Petrolspor’a çok şey borçlu olduğunu kaydeden Kapucu: “Fenerbahçe’de, A Milli takımda ve profesyonel hayatımda iyi yere gelmenin nedeni Petrolspor’dur. Bu kulüp bana ekonomik özgürlüğümü kazandırdı. Petrolspor’a vefa borcumuz var. Başkanımız beni aradığında kendisiyle hiçbir detay görüşmeden davetini kabul ettim. Ne yazık ki kulübümüz ekonomik anlamda zor günlerden geçiyor. Takımın yanında olmayı bir Batmanlı olarak görev bildim. Petrolspor’un başarısı için elimizden gelinin fazlasını yapacağız” dedi. Kendi ekibiyle çalışacağını da sözlerine ekleyen Kapucu: “Üç antrenör olarak takımın başında olacağız. Yardımcı antrenörümüz Nazım Kurt olacak. Anlaşmak üzere olduğumuz kaleci antrenörümüzün de durumu netleşmek üzere. Bolu kampında yeni sezona hazırlanacağız. Kampta 13 Batmanlı futbolcumuz yer alacak. Batmanlı futbolculara kapımız elbette açık ama takıma katkısı olan bizimle kalır. Bu tüm futbolcular için geçerli. Petrolspor’un başarısı için mücadeleye hazırız” diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim