** 2 . Lig ekibi Ofspor’da top koşturan orta saha elemanı 22 yaşındaki Batmanlı Emre Aydın, başarılı bir sezon geçiriyor. Batman Petrolspor’da iki sezon lisansız idmanlara çıktığını belirten Aydın; “2008 Yılında Trabzonspor’un altyapısına 2000 kişi arasında seçildim. Hayalim Süper Lig’de forma giymek” dedi.

BATMANLI EMRE’NİN BAŞARISI
2006 Yılında Batman Petrolspor’da futbola başlayan Emre Aydın’ın Ofspor’daki performansı göz dolduruyor. 2008 Yılında Trabzon’un altyapısında iki bin kişi arasında elemeyi geçen orta saha elemanı Aydın’ın hayatı değişti. Milli takımınU15, 16 ve 17 ekiplerininformasını da giyen Aydın, Trabzonspor A2, Turgutluspor, 1461 Trabzonspor, Ankara Demirspor ve Ofspor ekiplerinin formasını terletti. Kariyerinde 8 gole imza atan Aydın, Süper Lig’de forma giymek için çok çalıştığını söylüyor.


‘EN İYİ FUTBOLCU’ ÖDÜLÜNÜ ALDI
Ofspor’da top koşturmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Aydın; “Futbola, Batman Petrolspor’da 2006 yılında başladım, Petrolspor’dan giderken lisansım dahi yoktu. 2008 sezonunda Trabzonspor’a altyapısına transfer oldum. 2013 Yılında Trabzonspor ile sözleşme imzaladım,  Turgutluspor 1461 Trabzon, Ankara Demirspor kulüplerinde kiralık oynadım.  Şuan Ofspor’da forma giyiyorum ve sakatlığımdan dolayı  10 maç forma giyemediğim için üzüldüm. U15,U16,U17 Milli takım kariyerim ve en iyi futbolcu ödülüm var” dedi.


“BATMANLI GENÇLER
YETENEKLİ AMA...”
Batmanlı Emre Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batmanlı olarak dışarıda benim gibi çok futbolcu var. Batman dışından yapılan transfer ücretleri altyapıya harcanmalı. Altyapıdan yetenekli futbolcular var. Batman bir dönemler altyapısında başarılarıyla anılırdı. Son yıllarda Batman’da sporcu yetişmiyor. Amatör maçlarda yaş ortalaması yüksek. Amedspor, nasıl bölgedeki futbolcuları bünyesine alıyorsa Petrolspor da Batman’da yetenekli gençlerini keşfetmeli. Batman Petrolspor öncelikle altyapıya eğilmeli. Altyapıdan yetişen gençlerle uzun vadeli bir ekip kurulur.”

 

Editör: TE Bilişim