**Batman Petrolspor A.Ş. yönetimi, Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi. Yeni sezon çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş: “Petrolspor’un iyi yerlere gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Transfer çalışmalarımız sürüyor. Kadromuzda 13 Batmanlı futbolcu yer alacak. 10 Transfer daha yapacağız. Hiçbir futbolcu Petrolspor’un üzerinde değildir, tek kırmızı çizgimiz Petrolspor’dur” dedi.

“KULÜBÜN 3 MİLYON
500 BİN TL BORCU VAR”
Mezopotamya Otel’de düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, İkinci Başkan Yalçın Güneştekin, yönetim kurulu üyeleri Bayram Demirhan, Mustafa Balaban, Orhan Güzel ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir katıldı. Toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Abduvahap Akbaş: “Kulübü 4 Milyon 20 Bin TL borçla devralmıştık. Kalan transfer ücretlerinin ödemesinin yanı sıra İrfan Yurttaş’ın temlik sorunu vardı. Kendisine hissesinin karşılığı ve kardeşinin ödemesi olarak 410 Bin TL ödeme yapıldı. Kendisi buradan ayrılınca her türlü kolaylığı sağlayacağını ve Petrolspor’un menfaatinin her şeyin üzerinde olacağını söylemişti. Ancak daha sonra telefonlarımıza dahi çıkmadı. Hatta önceki yönetime ait senetleri de ödemek zorunda kaldık. Bunun gibi nice soruna rağmen borçlarımızın bir kısmı ile futbolcu ödemelerini yaptık. Şu anda kulübün 3.5 Milyon TL borcu var. Geçen yıl da 2 Milyon 561 Bin TL bağış toplandı, hesapta kalan rakam ise 30 Bin TL civarında. Aldığımız tüm bağışları şeffaf şekilde kayıt altında tutuyoruz.”

13 FUTBOLCU İLE ANLAŞMA SAĞLANDI
Batmanlı gençleri önemsediklerini ve bu sezon 13 Batmanlı futbolcuyla anlaşma sağladıklarını da belirten Petrolspor Kulüp Başkanı Akbaş: “Başka takımlarda forma giyen hemşerilerimiz Emre Aydın, Sinan Geyik, Hüseyin Çiray, Nasip Öter, Sadun Ay, Ömer Ali Ece, Serhat Özyılmaz ve Veysel Karadağ ile anlaşma sağladık. Bunun yanı sıra Okan Toprak, İbrahi İnal, Umut Çakır, Aydın Arslan ve kaleci Hüseyin de altyapıdan gelen futbolcularımız. Bu isimlerin yanına her mevkiye de 2 transfer, toplamda 8-10 transferle süreci tamamlayacağız. Nokta transferler yapacağız. Her ne kadar mütevazi bir takım kuracağımızı belirtsek de bu mütevazi takım ezilip, bükülmeyecek. Hedefimizde üst sıralar var, gelecek teknik heyete de play-off başta olmak üzere zirve hedefimizi anlatıyoruz” dedi. Takımın eski futbolcularından Celal Aras için de açıklamada bulunan Başkan Akbaş: “Celal sevdiğimiz bir isim, yönetime geldiğimizde sakatlanmıştı. Buna rağmen sezon sonuna kadar takımda kaldı. Ancak yeni sezon için planlamanın içinde yer almadı, kendisiyle helalleştik. Sosyal medyadan ‘Celal Aras kırmızı çizgimizdir denilir, bu yaklaşım doğru değil, hiçbir futbolcu bu kulübün üzerinde değildir” diye konuştu.

TEKNİK HEYET AÇIKLANIYOR
Takımın yeni teknik heyetini kısa sürede açıklayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Akbaş, şöyle devam etti: “Teknik direktörlük için üç isimle görüşüyoruz. Yönetim kurulu üyelerimizle yapacağımız görüşme sonrası ismi açıklayacağız. Bir-iki gün içinde teknik direktörümüzü kamuoyuna duyuracağız” dedi. Öte yandan geçen yıl takıma katkıda bulunan başta Fernas, Metin Güneş, BATSO ve bazı STK temsilcilerine de teşekkür eden Akbaş: “Valimizin büyük destekleriyle ilimizin tek profesyonel takımını iyi yerlere getirmek için çaba sarf ediyoruz. Tüm işadamlarımızın desteğine ihtiyacımız var. El birliğiyle Petrolspor’u hak ettiği noktaya ulaştıracağımıza inanıyorum. Desteklerinden ötürü bir kez daha sayın Valimiz ve destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SMS KAMPANYASI DÜZENLENECEK
Toplantıda konuşan Kulüp Hukuk ve Basın sorumlusu avukat Orhan Güzel de takıma gelir sağlayacak kampanyalar gerçekleştireceklerini söyledi. Güzel, şöyle devam etti: “Geçen yıl SMS kampanyası için tüm çalışmaları tamamlamıştık. Ancak pandemi nedeniyle bu çalışmamız yarıda kaldı. Valilik nezdinde izinleri almak için yeniden başvuru yaptık, kısa sürede de olumlu yanıt alacağız. Kampanyamıza ülkemizin dört bir yanındaki hemşerilerimizin de destek vereceğine inanıyoruz. Petrolspor’a kalıcı gelirler oluşturmak için de yönetimimizin ciddi çalışmaları var.” (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim