**Batman Petrolspor, zirve hattını yakından ilgilendiren maçta deplasmanda karşılaştığı Nevşehir Belediyespor’u 2-0’lık skorla devirerek, hem ‘namağlup’ ünvanını hem de deplasmanlardaki ‘galibiyet’ serisini sürdürdü. Cihan’ın penaltı kurtardığı Aykut’un da 2 golle yıldızlaştığı zorlu maçı kayıpsız atlatan Petrolspor, rakiplerine de adeta gözdağı verdi

DEPLASMANDA TARİH YAZIYOR
3. Lig 1. Grup’ta zirve hattını ilgilendiren karşılaşmada Nevşehir Belediye’ye konuk olan Batman Petrolspor, rakibini 2-0’lık skorla devirdi. Kırmızı-Beyazlılar, Nevşehir karşısında hem ‘namağlup’ ünvanını sürdürdü hem de deplasmanlardaki seri galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Son yılların en istikrarlı çıkışını yakalayan Batman Petrolspor aldığı galibiyetle puanını 30’a çıkardı. 12 Haftada yenilgi yüzü görmeyen Petrolspor’da golcü Aykut attığı iki golle takımını sırtlayarak gol sayısını 12’ye çıkardı.

İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ
Maça iyi başlayan Batman Petrolspor, golü 24. Dakikada buldu. Bu dakikada rakip defansın hatasında topu kapan Aykut, klas vuruşla topu ağlara gönderdi. Nevşehir’in sert oyununa rağmen Kırmızı-Beyazlılar oyundan kopmadı ve fırsatçılığını kullandı. 27. Dakikada Nevşehir penaltı atışı kullandı. Topun başına geçen Yıldıray’ın köşeye giden topunda Petrol kalecisi Cihan izin vermeyerek, kritik bir kurtarışa imza attı. Petrol 35. Dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada defanstan uzun gönderilen topu iyi takip eden Aykut yine fırsatçılığını konuşturdu ve topu ağlara gönderdi; 0-2. İlkyarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda da kontrollü futbol sahaya yansıtan Petrol, rakibin baskısına izin vermedi ve kritik bir galibiyete imza attı. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim