** Yeni sezon öncesi gazetecilerle bir araya gelerek, kamp süreci ve transferler hakkında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Tarık Yurttaş: “Kısa sürede iyi bir ekip oluşturduk. Sahada son ana kadar mücadele eden bir ekip olacak. Taraftarımız ve kamuoyundan sabır istiyoruz. Birliktelikle iyi noktalara ulaşacağız” dedi.

TRANSFERE 1.5 MİLYON TL
Batman ve Erzurum kampını tamamlayan Batman Petrolspor, ilk lig maçına tesislerinde hazırlanıyor. Kulüp tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Teknik Direktör Tarık Yurttaş, kamp sürecini değerlendirdi. Dış transferde 14, iç transferde de 10 futbolcuyla anlaşma sağladıklarını belirten Yurttaş: “Takımın devir işlemleri nedeniyle transfere geç başlamamıza rağmen iyi transferler yaptık. Transferde yaklaşık 1.5 Milyon TL harcandı. Geçen yıl bu rakam 2 Milyon 200 bin lira civarındaydı. 1 forvet ve 1 orta sahayla transfer sürecini tamamlamak istiyoruz. Batman ve Erzurum kampları oldukça verimli geçti. Sahada son ana kadar mücadeleden kopmayan bir ekip olacak” dedi.

PETROLSPOR’DA FEDA VE
TARAFTARLA BARIŞ DÖNEMİ
Uzun vadeli projeleri hakkında da bilgiler veren Teknik Patron Yurttaş, şöyle devam etti: “Beşiktaş’ın bir dönem kullandığı ‘feda’ süreci şu anda da Petrolspor için geçerli. Bu sürece feda ve taraftarla barış süreci olarak bakıyoruz. Gençlerin Petrolspor hayalini tekrar oluşturmak istiyoruz. Yönetimimiz ve il yöneticilerimiz desteğiyle bu takım hak ettiği yere ulaşacaktır. Petrolspor, Batman’ın takımıdır ve kentle bütünleşmesi için projelerimizi hayata geçireceğiz. Öncelikle tüm amatör kulüp takım yöneticileri ve antrenörleriyle bir araya gelerek bünyelerindeki yetenekli futbolcuları kadromuza almak için görüşmeler yapacağız. Her amatör kulüpten futbolcu isteyeceğiz.”

“PETROLSPOR’UN SİSTEMİ OLACAK”
Yurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonraki aşamada da menajerlerle değil, Batmanlı antrenörlerden oluşacak scout ekibimizle transferler gerçekleştireceğiz. Tabi bunlar uzun vadede olacak işler. Yüksek maliyetli transferler yeni bir oluşum içerisindeki Petrolspor’u güçlendirmez. Kendi içimizdeki alternatiflerle projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Batman Petrolspor’un her açıdan bir sistemi ve felsefesi olacak. Sistem oturduğunda ise işleyiş kolaylaşacak.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim