** Çamlıtepe mahallesinde yaklaşık 6 Milyon TL’ye mal olan ve ‘Sporcu Fabrikası’ olarak adlandırılan Çok Amaçlı Spor Salonu’nun yüzde 95’i tamamlandı. Güreşten cimnastiğe, basketboldan voleybola kadar tüm spor branşlarına uygun salonları bünyesinde barındıran tesiste yüzlerce sporcu aynı anda spor yapabilecek…

6 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Türkiye’nin dört bir yanında sürdüğü ‘Sporcu Fabrikası’ yatırımı, Batman’da da tamamlanmak üzere. Milletvekili Ataullah Hamidi ile Vali Ahmet Deniz’in üzerinde titizlikle durduğu spor yatırımlarından ve ‘Sporcu Fabrikası’ olarak adlandırılan Çok Amaçlı Spor Salonu’nun yüzde 95’i tamamlandı. 1975 Yılından bu yana hizmet veren Atatürk Kapalı Spor salonunun yoğunluğa ihtiyaç verememesi ve TOKİ’ye devredilmesiyle yeni tesiste çalışmalar son aşamaya geldi.

YÜZLERCE SPORCU AYNI ANDA
SPOR YAPABİLECEK
Çok Amaçlı Spor Salonu olarak da adlandırılan ‘Sporcu Fabrikası’nda takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri aynı anda gerçekleştirilebiliyor. Güreşten cimnastiğe, basketboldan voleybola kadar tüm spor branşlarına uygun salonları bünyesinde barındıran tesislerde yüzlerce sporcu aynı anda spor yapabilecek. 32 ilde yapımı süren sporcu fabrikaları için bakanlık bütçesinden 234 Milyon TL kaynak aktarıldı. Öte yandan tesiste 5 adet çok amaçlı spor salonu, 2 adet seminer salonu, 4 adet çok amaçlı derslikler, idari ofisler, bay-bayan soyunma odaları, antrenör odaları, doktor ve revir odası ve kafeterya bulunacak. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim