Dünya’da ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle ara verilen 2. Lig ve 3. Lig futbol karşılaşmaları başlıyor.

TFF Yönetim Kurulu, İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıdan sonra liglerin 18 Temmuz’da oynanmasına karar verdi.

Alınan bu karar, başta temsilcimiz Batman Petrolspor olmak üzere Türkiye'de yaklaşık 90 futbol kulübünün ‘oynamama’ isteğine rağmen liglerin oynanacak olması kulüpleri zora soktu. Aylardır oynanacak veya oynanmayacak kararları arasında gidip-gelen kulüpler takımlarını toparlayıp lige koymak için büyük sıkıntı çektikleri aşikardır.

Federasyonun aldığı bu karar son derece yanlış bir karardır.
Düşünebiliyor musunuz ? Aylardır Federasyondan tek kuruş para almayan profesyonel kulüpler maddi sorunların yanı sıra korona belası ile nasıl başa çıkacaklarını kara kara düşünüyorlar.

Bu da yetmezmiş gibi 50 derece sıcaklıkta maç oynanması tam bir cinayettir. Mazisi başarılar ile dolu 60 yıllık kulüp Batman Petrolspor şu anda ligde kalabilmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Kalan 6 final maçında tüm Batmanlı  spor severlerin bu takıma maddi-manevi destek sunması gerekir.

Batman’a geldiği günden beri yaptığı başarılı çalışmalar ile kamuoyunun takdirini kazanan Vali ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin’in, Petrolspor’a verdiği destek herkesin malumu. Lakin bu kulüp tüm Batman’ın kulübüdür. Bu kulüp Allah muhafaza düşerse profesyonel lige çıkarmak imkansız gibi bir şey.

Özellikle ligde rakiplerimiz olan Modafone, Yeşilyurt ve Muğla karşılaşmalarını kendi sahamızda kayıpsız kapatmamız gerekiyor.

Bu sporcu grubuna ve teknik heyete sonuna kadar güvenmeliyiz. Çünkü bizi ligde tutacaklar onlardır. Kurallar çerçevesinde Batman’a gelen tüm takımlara deplasmanı yaşatmalıyız. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Tüm sıkıntı ve sorunlara rağmen elimizi taşın altına koyarak kalan bu 6 haftada takımımıza destek vermemiz gerekiyor.

50 Derece sıcaklık ve zorlu 6 maç…

İşimiz gerçekten de çok zor ama imkansız değil.

Birlik-beraberlikle bu takımı ligde tutacağız inşallah…

Kulüp yöneticilerine şimdiden bir öneri; 15 Bin kişilik stadyumumuzu şimdiden gece maçlarına hazırlayın. Gece maçları hem serinlik hem de futbolcuların motivasyonunu olumlu etkilecektir.

Haydi Batman, gün birlik ve beraberlik günü.

Esen kalın.

Editör: TE Bilişim