**Küme düşme hattından uzaklaşmak için kritik maçta lider Somaspor’u konuk eden Petrolspor, rakibini iki golle geçti. Petrol’ün gollerini 15. Dakikada penaltından Özgen ve 25. Dakikada Abdulsamet kaydetti. Kırmızı-Beyazlılar aldığı önemli galibiyetle ligde adeta nefes aldı

RAHATLATAN GALİBİYET
3. Lig 3. Grupta üst ve alt sıraları yakından ilgilendiren maçta 3 puanı hanesine yazdıran taraf Batman Petrolspor oldu. Sahasında grup lideri ve şampiyonluğun favorisi Somaspor’u konuk eden Kırmızı-Beyazlılar, güçlü rakibini iki golle geçti. Maça iyi başlayan Petrolspor, golü 15. Dakikada penaltından buldu. Sahanın çalışkan ismi Özgen, kullandığı penaltı atışını gole çevirdi. Lider Soma karşısında etkili futbolunu sürdüren Petrol, ikinci golü de 10 dakika sonra buldu. Bu dakikada sahneye çıkan Abulsamet’in şutu rakip defansa çarparak filelerle buluştu. İkinci yarıya kontrollü başlayan Kırmızı-Beyazlılar, rakibin ataklarını durdurmayı başararak skoru koru. Petrol aldığı kritik galibiyetle küme düşme hattından bir adım daha uzaklaştı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
Dk.15: Maça iyi başlayan Petrolspor, golü penaltından buldu. Bu dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Nezir, düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Özgen, topu ağlara gönderdi; 1-0.

Dk.25: Petrol, güçlü rakibi karşısında farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sahanın etkili isimlerinden Abdulsamet ceza sahasına girer girmez sert vurdu, top Soma defansına çarpıp kaleciyi kontrpide bırakarak filelerle buluştu; 2-0.

Dk.37: Somaspor Petrol kalesine yüklendi. Bu dakikada Nurettin’in ceza sahası içindeki şutunda kaleci Cihan gole izin vermedi.

Dk. 84: İkinci yarısı daha çok orta alanda geçen maçın son bölümünde Soma baskısını arttırsa da golü bulamadı. Bu dakikada soldan ortalanan topa Nurettin kafayla dokundu, top az farkla auta çıktı. İlerleyen dakikalarda skor değişmedi ve Petrol sahasında haftalar sonra kritik bir galibiyette imza attı. (Spor Servisi)

HAKEMLER: Egemen Artun**, Emre Aslan**, Ömer Karakaya**
BATMAN PETROL: Cihan***, İbrahim***, Erdi***, Okan***, Hüseyin***, Emre**(Dk.66 Aydın**), Emre Kars***, Abdulsamet****, Özgen**** (Dk.90 Rıfat), Umut***, Nezir**(Dk.77 Aykut*)
SOMASPOR: Muharrem*, Melih*, Oğuzcan**, Uğurcan**(Dk.90 Kadir), Nurettin**, Kadir Yurttadur**, Onur*, Hakan* (Dk.65 Erkul*), Enes*(Dk.80 Ali), Özcan*, Umut*
SARI KARTLAR: Emre Aydın (Petrol),
Onur, Nurettin, Uğur (Somaspor)
GOLLER: Dk.15 Özgen, Dk.25 Abdulsamet (Petrolspor)

Editör: TE Bilişim