AKBAŞ, SORULARI YANITLADI
Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, Çağdaş WebTV’nin programına katılarak açıklamalarda bulundu. Editörümüz Barış Arslan’ın sunduğu, futbol antrenörü Yunus Kanağı ve gazeteci Reşat Yiğiz’in de katıldığı programda takımın bütçesinden, transfere harcanan rakamlara dek birçok soruya yanıt veren Akbaş, “Bu sezon başarılı olmak zorundayız” dedi. Takıma sağlanan bağışlarla ilgili rakamları da açıklayan Kulüp Başkanı Akbaş; “Valimizin büyük katkılarıyla Organize Bölge’den 6 Milyon 342 Bin TL bağış aldık. Organize’deki tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. İddia’dan da gelen 260 Bin TL ile 200 Bin TL’lik bir bağışla birlikte şu ana kadar toplamda 6 Milyon 800 Bin TL’lik bir bütçemiz oluştu. Kimseden elden bağış almamız söz konusu değil. Gelen bağışlar kulübümüzün banka hesabına yapılıyor. Hepsinin de kayıtları mevcut” diye konuştu.

“PEŞİNATLARA 3 MİLYON 450 BİN TL ÖDEDİK”
Transfer harcamalarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Akbaş, şöyle devam etti; “Teknik heyetimiz, transfer komitemiz, yönetimimiz transfer sürecini oldukça hassas yönetti. Futbolculara 3 Milyon 450 Bin TL peşinat ödedik. Sezon bitimine kadar bu futbolcuların tümüne ödeme yaparsak maç başlarıyla birlikte bu rakam 5 Milyon 150 Bin TL’yi bulacak. Bu kulübün hesabını-kitabını sıkı tutmazsak yarıda yolda kalırız. Geçen sezon bazı sıkıntılar yaşadık. Bu sezon aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.”

“BU ORTAMI VALİMİZ HAZIRLADI”
Petrolspor’un, Türkiye’de futbol kulüpleri arasında en rahat kulüpler arasında olduğuna da işaret eden Başkan Akbaş; “Bize tüm bu ortamı sağlayan sayın Valimiz Hulusi Şahin’dir. Batmanlılar olarak ve kulüp olarak sonsuz minnettarız.  Bu sene hiçbir mazeretimiz yok. Bunu açık açık söylüyoruz. Başarılı olmak zorundayız. Teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Olağanüstü bir sorun olmazsa bu kulübün sezon sonunda layık olacağı yere geleceğine inanıyorum. Taraftarımız ve spor kamuoyunun desteğiyle, el birliğiyle kulübü hak ettiği yere taşıyacağız. Kulüp olarak sadece SGK’ya bir yapılandırmamız var. Onun dışında hiçbir borcumuz yok. Biz kulübün mali durumuyla ilgili iki ayda bir sayın Valimize bilgi sunuyoruz. Tüm ödemelerimiz kayıt altındadır” dedi. Akbaş, kulübe yeni alınan otobüsün de bakımıyla birlikte 955 Bin TL’ye mal olduğunu belirtti.

“DAR BİR LİSTE OLUŞTURACAĞIZ”
Protokol tribünündeki yoğunluğun önlenmesi için karar aldıklarını da kaydeden Akbaş; “Protokol bölümüne dair sıkıntılar var. Gençlik Spor’un da oluşturduğu bir liste var. Orda olmaması gereken kişiler de var. Bundan böyle biz de her hangi bir liste vermeyeceğiz. Kulübün vereceği çok dar bir liste olacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğü gerekirse yan tarafı açıp bilet satışı yapabilir. O görüntülerden de biz de rahatsızız” diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim