** Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Akyol, Spor Bakanı Suat Kılıç’ın memleketine yaptığı spor yatırımlarını takip ettiklerini belirterek; “Spor Bakanı Suat Kılıç’ın memleketine yaptığı yatırımları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de seçim bölgesine yapması gerekirdi” dedi.


BATMAN YATIRIMLARDAN UZAK”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Akyol, önceki gün Batman Çağdaş’ın yayınladığı ‘Bakan farkı’ haberine teşekkür etti. Batman’ın spor yatırımlarında geride kaldığını belirten Başkan Akyol; “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, memleketi Samsun’a birçok tesis yaptı. Samsun merkezin yanı sıra ilçelere bile modern tesisler kazandırıldı ama Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek’in seçim bölgesi ise bu tür yatırımlardan uzak kaldı. Spor Bakanı Suat Kılıç, seçildiği günden bu yana henüz Batman’a ayağını bile atmadı. Bir Bakan, spor tesisleri bakamından en fakir ili merak etmez mi? Batman’ın 38 yıllık bir spor salonu var. O da TOKİ’ye devredildi. Peki TOKİ neden Batman’ın yeni stadının yanındaki spor salonu işini iptal edip ihalesini gerçekleştirmedi? Tek spor salonumuz var o da giderse ne olacak?” diye konuştu.

YATIRIM İSTİYORUZ”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Batman’ın spor yatırımları konusunda Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşmesinin gerektiğini beklediklerini belirten Başkan Akyol; “Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek’in seçim bölgesi Batman’da spor yatırımlarında istenilen seviye ulaşılmamıştır. Halen spor yatırımlarında birçok eksiğimiz var. Spor salonları, futbol sahaları, atletizm salonu, atıcılık salonu, boks salonu, cimnastik salonu, halter salonu, okçuluk salonu ve tenis kortlarına ihtiyacımız var. Fakat Samsun’a yapılan bu tesisler Batman’a yapılmadı. Batman üvey evlat muamelesi görüyor. Batman’ın acil duyduğu spor tesislerinin yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Ayrıca ilimize 3 bin kişilik spor salonu bir an önce kazandırılmalıdır” dedi.   

Editör: TE Bilişim