“YENİ YÖNETİMİ KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ”

**Çağdaş WebTV’de Batman’ın Nabzı programına konuk olan Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş; “Yeni Valimiz ile iki görüşme gerçekleştirdik. Takıma gereken desteği sunacağını belirtti. Yeni yönetimi 10 gün içerisinde açıklayacağız. 2. Lig’de hedefi olan bir takım olacağız” dedi.

**Şampiyon takımdan 10-11 futbolcuyu kulüpte tutmayı hedeflediklerini de belirten Akbaş; “Takımda iskelet yapıyı korumak istiyoruz. Zaten bir planlama yapmıştık. Transfer komitesini oluşturur oluşturmaz çalışmaları hızlandıracağız. Batman’ın tüm bileşenleriyle 2. Lig’de kalıcı olmak ve belki de play-off oynayacak bir ekip oluşturacağız” diye konuştu.

AKBAŞ, ÇAĞDAŞ’A KONUŞTU
26 Yıl aradan sonra 3. Lig’de şampiyon olan ve tam 16 yıl sonra 2. Lig’e ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor’da yeni sezonun hazırlıkları başlıyor. Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, Çağdaş WebTV’de Barış Arslan’ın sunduğu Batman’ın Nabzı programına katılarak, yeni sezonun yol haritasını anlattı. Şampiyon kadronun iskelet yapısını korumaya çalışacaklarını belirten Akbaş; “Karakterli isimlerden oluşan futbolcular ve şehrin büyük desteğiyle şampiyonluğa ulaştık. Yeni sezonda mevcut kadromuzdan 10-11 futbolcuyu korumak istiyoruz. 2. Lig’de kalıcı olup, gelecek bir başarıya da elbette ‘hayır’ demeyeceğiz. Oluşturacağımız bütçeye göre play-off’u da kovalayacak bir ekip kurma niyetindeyiz. Batman üst ligleri hak ediyor” dedi.

“YENİ VALİMİZ DESTEĞİNİ AÇIKLADI”
Batman’ın yeni Valisi Ekrem Canalp ile yeni sezon planlamasını da görüştüklerini belirten Akbaş, şöyle devam etti; “Malatya’ya atanan önceki Valimiz döneminde arada kalan bir süreç vardı. Hem bunu netleştirmek hem de takımın geleceğine dair yeni Valimiz ile görüşmemiz oldu. Sağ olsun yeni Valimiz de önceki Valimiz sayın Şahin gibi takıma tam destek vereceğini açıkladı. Yeni yönetimde mevcut hissedarlarımız Yalçın bey ve Bayram bey ile birlikte yönetime de 2-3 takviye yaparak yeni sezona start vereceğiz. Yönetim kurulumuz en fazla 7 kişi olacak. Takıma maddi-manevi destek sunacağına inandığımız arkadaşları da en geç 10 gün içinde açıklayacağız.”

“15 MİLYON TL’LİK BÜTÇE
OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Yeni sezonda daha kurumsal bir yapıyla hareket edeceklerini de kaydeden Akbaş; “2. Ligde yaklaşık 15 Milyon TL’lik bir bütçe oluşturmayı planlıyoruz. Geçen sezondan bu yana bazı sponsorluk teklifleri vardı, yeni dönemde bunları da takımın menfaatleri doğrultusunda değerlendireceğiz. Hedefi olan bir takım oluşturacağız. Yönetime dahil olacak yeni isimler ve şehrin diğer dinamiklerinin destekleriyle başarıya odaklanmış bir takım için çaba sarf edeceğiz” dedi. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim