Tarihinde belki de ilk kez lige uzun bir süre kala neredeyse transferi bitirip, Batman ve Burdur kamplarıyla lige hazırlanan Batman Petrolspor, uzun bir aradan taraftarının önüne çıktı.

28 Transferin yapıldığı ve hazırlık maçlarında sadece 1 mağlubiyet gören Petrolspor’un ilk maçından spor kamuoyu gibi bizler de umutluyduk açıkçası.

Ancak umduğumuzu bulamadık.

Maçın ilk 15 dakikasına ‘fena’ başlamayan ve kondisyonuyla dikkat çeken Kırmızı-Beyazlıların ilerleyen dakikalarda daha iyiye gideceğini bekleyip, rakibin de ‘Batman sıcağına’ dayanamayacağını tahmin etmiştik.

Ancak tahminiz tutmadı, oyundan düşen Bursa Yıldırımspor değil, Petrolspor oldu…

Rakip, sakin ve diri futboluyla tek kelimeyle alkışı hak etti.

Ayağa pasların dışında iyi bir görünüm çizemeyen Petrolspor, 3. Bölgede maç boyunca etkili olamadı. Nitekim, golü karambol diyebileceğimiz bir pozisyonda buldu.

Teknik Direktörümüz Zafer Hizarcı da takım gibi ilk maçta iyi bir görünüm vermedi. Saha kenarındaki hırsını beğensek de aşırı tepkileri kanımca futbolcular üzerinde olumsuzluk yarattı.

Aslında eleştireceğimiz birçok konu daha var ama ilk maç olduğu için detaylarla girmek istemiyorum. Kupa maçını da izleyip, daha sağlıklı bir değerlendirme yapacağız.

Sahada kötü olan sadece ekibimiz değil, maçın orta hakemi de takımımız kadar kötüydü. Hakem, Petrol’e gösterdiği sarı kartlar ve kötü yönetimiyle skora etki etmemiş olsa da ev sahibini kararlarıyla ezdi.

Özetle; Pazar günü izlediğimiz takım, ‘şampiyonluk’ iddiasında olan bir takım gibi değildi. 
 

Umarız, önümüzdeki haftalarda ekibimiz sahaya hem iyi futbol hem de iyi skor yansıtır. Aksi halde harcanan emeklere ve desteklere yazık olur.

Rakip Bursa Yıldırımspor’a da değinecek olursak; Diri, sakin ve takım halindeki futbolları takdire şayandı. Bu ligin iddialı bir ekibi olduklarını Batman’da göstermiş oldular.

Esen kalın.

Editör: TE Bilişim