** Son dönemlerde yapısal değişikliklere giden Batman Petrolspor yönetimi, gazetecilerle bir araya geldi. Sayıştay’ın raporu nedeniyle kulübe ödeneğin kesildiğini belirten İkinci Başkan Habip Tanrıseven: “Sezon başındaki imkanlar olmadığından hedef küçülttük. Eldeki imkanlarla ligde mücadele edeceğiz” dedi.


** Futbol Direktörü Şahabbetin Yanar ise: “Özümüze dönmemiz gerek. Sistem sorunumuz var. İkinci yarıda iddiamız orta sıralarda mücadele etmektir. Şampiyonluk gibi bir düşüncemiz yok” diye konuştu.


ÖDENEK KESİLDİ”

Batman Petrolspor İkinci Başkanı Habip Tanrıseven, Futbol Direktörü Şahabettin Yanar, yönetici A.Baki Akpınar ve Basın Halkla İlişkiler sorumlusu Kutbettin Barlak, Mado tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son günlerde takımın gidişatıyla ilgili eleştiriler ve kulüpteki gelişmelerle yönelik açıklamalarda bulunan Petrolspor İkinci Başkanı Habip Tanrıseven: “Bir süre önce Sayıştay’ın TPAO’da yaptığı incelemeler nedeniyle Petrolspor’a ödenek aktarılamayacağı ve destekte bulunamayacağı raporu üzerine Genel Müdürlüğün ödenekleri kesildi. Sezon başında kulübe 1 Milyon 200 bin TL ödenek aktarıldı. Ödenek kesilince sezon başındaki iddiamızdan da uzaklaşmak zorunda kaldık. Eldeki imkanlarla ligde mücadele edeceğiz” dedi.


KİMSEDEN BEKLENTİMİZ YOK”
Son dört yıldır kulübe düzenli ödeneğin aktarıldığına da dikkat çeken Tanrıseven, şöyle devam etti: “Zaman zaman basının haksız eleştirilerini alıyoruz. Özellikle ödenekle ilgili eleştiriler de geliyor. Kulübümüzde 53 çalışan var. Sadece profesyonel kulübe aktarılan ödenek 1 Milyon 200 bin TL’dir. İddia’dan gelen gelirler ortadadır. Şehir stadının çiminden, çim makinesine kadar ödeme yapıyoruz. Bu kulübün giderleri de ortadadır. Geçen yıl profesyonel takıma aktarılan ödenek 1 Milyon 650 bin TL’ydi. Ancak bu sezon bu ödenek bile gelmedi. Ödenek kesildiğinden hedefimiz de küçüldü. Ancak bu kulüp imkanlarıyla mücadelesini sürdürecektir. Kimseden bir beklentimiz yok. Sayıştay’ın raporuyla sadece Petrolspor’a değil, artık Valiliğe bile asfalt verilemiyor.”


HEDEFİMİZ; ORTA SIRALAR”
Tanrıseven’den sonra söz alan Şahabbetin Yanar, ligdeki hedeflerini açıkladı. Yanar, şöyle konuştu: “Göreve geldiğim ilk günden beri takımdaki sistem sorununa dikkat çekmiştim. Bir kulübün her sezon şampiyonluk iddiası olmaz. Özümüze dönmek zorundayız. İçerden büyüyen, ancak dışarıdan küçülen bir kulüp olmalıyız. Maddi sıkıntılar nedeniyle ligdeki iddiamız da değişti. Hedefimiz artık orta sıralarda mücadele etmektir. Transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Stoper, sol bek ve ön libero mevkilerine yönelik arayışlarımız sürüyor. En kısa sürede transfer çalışmalarını tamamlayacağız.” Kulüpten ayrılan Samet’in iddialarına da yanıt veren Yanar: “Hiçbir futbolcu kulüpten üstün değildir. Bir futbolcu idman saatlerini belirleyemez. Bu futbolcuyu gözden çıkardık” dedi.

Editör: TE Bilişim